Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη: «Μία παράγκα για τ’ όνειρο»


Της Γιώτας Δημητρίου

Στο καινούργιο της βιβλίο, «Μια παράγκα για τ’ όνειρο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, η Αλκυόνη Παπαδάκη καταφέρνει για ακόμη μία φορά, μέσα από μία ιστορία, να βάλει φιλοσοφίες ζωής, εικόνες με λέξεις που καταφέρνουν να σε ταξιδέψουν, να στείλει μηνύματα ζωής, αλλά και να μας μάθει κάτι καινούριο, έτσι όπως κάνει πάντα η καλή λογοτεχνία. 

Με τη χαρακτηριστική της πένα, η συγγραφέας που καταφέρνει πάντα να βάζει ποίηση μέσα στην πεζογραφία, επιστρέφει με ένα βιβλίο το οποίο θα αγαπηθεί, όπως όλα άλλωστε τα βιβλία της. 

«Ο θεός υπάρχει σαν φως μέσα στην ψυχή μας. Και δεν έχει όνομα. Άλλοι το λένε Αλλάχ, άλλοι Βούδα, άλλοι Χριστό. Ένας είναι ο Θεός και δε στέκεται έξω από κανένα σύνορο διαλέγοντας τους λαούς»

Η κοσμοθεωρία της Αλκυόνης, οι δικές της αντιλήψεις, με ουμανιστικό πάντοτε χρώμα, καταφέρνουν να διαχέονται μέσα στο βιβλίο.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και είναι μια ιδανική πρόταση για δώρο, αλλά και για όσους θέλουν να διαβάσουν ένα  πολύ καλό βιβλίο. Το όνομα της Αλκυόνης Παπαδάκη είναι πάντοτε η εγγύηση για ποιοτική λογοτεχνία!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

«Καμιά φορά στο ζόρι ακόμα και η αυταπάτη μπορεί να χρησιμέψει σαν πρόχειρο σωσίβιο…
Η δεκαοχτάχρονη Τούλα ξεκινά από ένα χωριό της Ηπείρου με ελπίδες και προσδοκίες. 
Όλα δείχνουν ότι ο ήλιος λάμπει επιτέλους για τη νέα γυναίκα. 
Ο έρωτάς της με τον Άγγελο, έναν υπέροχο νεαρό, είναι η καλύτερη υπόσχεση για το μέλλον. 

Η μοίρα όμως, ζαρωμένη, γεμάτη ζήλια και κακία, στήνει καραούλι για να τσαλακώσει και να ξεσκίσει τα όνειρα της κοπέλας. 
Μόνο που… αυτή η ξεδοντιάρα μοίρα δεν έχει πάντα πολλές αντοχές. 
Όταν πρέπει να παλέψει με τη δύναμη της ζωής, μαζεύει τα κουρέλια της και κρύβεται στην πρώτη τρύπα που θα συναντήσει.

Έτσι η Τούλα αποφασίζει να πολεμήσει για να κρατηθεί όρθια, μάχεται για το μεγάλο όνειρό της και διεκδικεί το δικαίωμά της στη μητρότητα και την αγάπη…»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!