Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Rishi Sunak (Ρίσι Σούνακ)


Ο Rishi Sunak στο «τιμόνι» της Βρετανίας – Η Μόρντοντ απέσυρε την υποψηφιότητά της.

O 42 χρονος εκατομμυριούχος Ινδός Rishi Sunak είναι ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας!

O Βασιλιάς Κάρολος άλλαξε το πρόγραμμά του και μεταβαίνει στο Λονδίνο. 

Ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι πλέον ο νέος αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών, αντικαθιστώντας την Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η συνυποψήφιά του Πένι Μόρντοντ τελικά αποσύρθηκε, ανοίγοντας στον Ρίσι Σούνακ τον δρόμο για την πρωθυπουργία. Έτσι, ο Σούνακ θα είναι ο πέμπτος κατά σειρά πρωθυπουργός των Συντηρητικών.

Ο ινδικής καταγωγής πολυεκατομμυριούχος, πρώην στέλεχος hedge fund, αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις. Eίναι ο τρίτος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ σε διάστημα δύο μηνών, ο οποίος καλείται τώρα να επαναφέρει την κανονικότητα στη Βρετανία, εν μέσω του πολιτικού χάους που έφεραν οι προκάτοχοί του.

Επίσης, θα προεδρεύει των Τόρις, ενός κόμματος το οποίο τους τελευταίους μήνες πέρναγε από τη μία κρίση στην άλλη. O Σούνακ πρόκειται να προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο για σχηματισμό κυβέρνησης, οπότε και θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Έβδομη (7 η ) Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Δήμου Αθηένου / Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων (στη μνήμη Μαρίας Θεοδώρου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει και φέτος για 7 η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια τουφιλανθρωπική εκδήλωση «Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου». Η εκδήλωση αυτή διεξάγεταιστη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα»

Χθες Τετάρτη 08 Μαΐου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα» στο Δημαρχείο Λάρνακας.Παρόντες ήταν

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!