Τα πολλά οφέλη απ’ την εκμάθηση πιάνου και η…. αύξηση IQ

Οι εγγραφές στο γνωστό Ωδείο Ανδρέας Γερολέμου, στη Λάρνακα, συνεχίζονται για όλα τα μουσικά όργανα.

Ανάμεσα σε αυτά και τα μαθήματα πιάνου φυσικά!

Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα οφέλη από τα μαθήματα πιάνου, δηλαδή να μαθαίνεις και  να μπορείς να παίζεις πιάνο, είναι πολλά. Σωματικά και πνευματικά οφέλη έως κοινωνικά και συναισθηματικά, σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. 

Μερικά από τα θεραπευτικά οφέλη της εκμάθησης πιάνου:

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕ ΧΑΡΑ

Τα φυσικά οφέλη της εκμάθησης του πιάνου, είναι ακόμα πιο εκτεταμένα. Ο Mitchell Gaynor M.D., στο βιβλίο του “Ήχοι της θεραπείας”, δείχνει ότι η μουσική έχει θεραπευτικά φυσικά αποτελέσματα, όπως μειωμένο άγχος, καρδιακή και αναπνευστική συχνότητα, μειωμένες καρδιακές επιπλοκές, μείωση της αρτηριακής πίεσης και αυξημένες ανοσολογικές αποκρίσεις.

Αύξηση IQ με μαθήματα πιάνου Σε μια μελέτη που διεξήγαγε ο Ε. Glenn Schellenberg του Πανεπιστημίου του Τορόντο στο Mississauga το 2011, οι ερευνητές χωρίστηκαν 132 πρώτους μαθητές σε τέσσερις ξεχωριστές ομάδες για δραστηριότητες μετά το σχολείο. Στη μία ομάδα δόθηκαν μαθήματα τραγουδιού, θεάτρου, άλλα και μαθήματα πιάνου και στη δεύτερη ομάδα δεν δόθηκε καμία εκπαίδευση μετά το σχολείο. Όλα τα ερωτηματολόγια των μαθητών αξιολογήθηκαν στο τέλος του έτους. Όσοι συμμετείχαν στα μαθήματα πιάνου σημείωσαν αύξηση 7 βαθμών IQ, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες παρουσίασαν αύξηση μόλις 4,25 μονάδων. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γεγονός ότι η εκπαίδευση στο πιάνο απαιτεί την εστίαση για μεγάλο χρονικό διάστημα συμβάλλει στην αύξηση του κέρδους IQ στην ομάδα που παίζει πιάνο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!