Ψητό κοτόπουλο φούρνου με μπύρα και μέλι

Γράφει και μαγειρεύει η Ιφιγένεια Ηλία (Λάρνακα)
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Ηλία

Αγαπητοί μας αναγνώστες καλό σας Σαββατοκύριακο. Ψάχνετε ένα εύκολο και νοστιμότατο φαγητό για την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας; Η σημερινή μας συνταγή είναι μια πολύ καλή πρόταση: Ψητό κοτόπουλο με μπύρα και μέλι!

ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μπύρας 330 ml
3 κ.σ μέλι
3 κ.σ μουστάρδα
8 πατάτες κομμένες σε σχήμα ρόμβου
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κύβους knorr  κοτόπουλου διαλυμένους σε ½ φλιτζάνι νερό ζεστό
1 μεγάλο κοτόπουλο μοιρασμένο στα 2 από την μέση
Κανέλα / αλάτι
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο στη μέση, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει κάθε ίχνος νερού από το κρέας. Κόβουμε τις πατάτες  μας σε ρόμβους. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα το κοτόπουλο και τις πατάτες. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε ομοιόμορφα το κρέας και τις πατάτες μας  όπως επίσης και τα καρότα. Σ’ένα βαθουλό μπολ  βάζουμε το μέλι , την μουστάρδα  και την μπύρα . Χτυπάμε καλά μ΄ένα αβγοδάρτη να αναμειχθούν τα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό μας με το διαλυμένο ζωμό, στη συνέχεια με το λάδι και τέλος με το μίγμα μπύρας-μέλιου. Βάζουμε και τα κλώνάρια δεντρολίβανου από πάνω στο φαγητό και σκεπάζουμε καλά με ασημόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες. Έπειτα  βγάζουμε την ασημόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Σημείωση
Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το κρέας για να φύγει το νερό γιατί με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο τραγανό απ΄εξω και πιo μαλακό από μέσα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!