Τα πάντα σε φόρμα,εύκολα γλυκά και αλμυρά εδέσματα σε χρόνο ρεκόρ

Γράφει και μαγειρεύει η Ιφιγένεια Ηλία (Λάρνακα)
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Ηλία

Αγαπημένοι μας αναγνώστες γι αυτή τη βδομάδα σας δείχνω πώς να φτιάξετε τυρόπιτα φόρμας και Cake στην φόρμα με σοκολάτα  twixs και mars, σε χρόνο ρεκόρ! Και φυσικά νοστιμότατα για να καταγοητεύσετε τους καλεσμένους σας!

Τυρόπιτα φόρμας

● 6 αυγα 

● 2 χαλλούμια τριμμένα 

● 300 gr cheddar κίτρινο τριμμένο 

● 1 ποτήρι γάλα πλήρες 

● ¾ ποτηριού ηλιέλαιο

● 300gr γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 

● 1 ½ κ.σ δυόσμο ξερό

● 1 κ.γ κοφτό μπέικιν πάουντερ

● 3 ½ ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει.

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα βαθύ μπόλ. Χτυπάμε μέσα σ΄αυτό τ΄αυγά με το γιαούρτι με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε και το χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα χαλλούμια , το cheddar (τριμμένα) και το δυόσμο . Ανακατεύουμε καλά . Σ΄ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν μπάουντερ. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με τ΄ αυγά και τα τυριά. Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα υλικά να ενωθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση. Βάζουμε μέσα στη φόρμα  το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσιού για 45 λεπτά και συνεχίζουμε για ακόμα 15 λεπτά στους 120 βαθμούς κελσίου.

Cake στην φόρμα με σοκολάτα  twixs και mars.

● 1 συσκευασία σοκολατάκια twixs των 227 gr σε κομματάκια 

● 1 συσκευασία σοκολατάκια mars των 227  gr σε κομματάκια 

● 300 gr γιαούρτι πλήρες στραγγιστό 

● 1 ποτήρι ηλιέλαιο

● 1 ποτήρι χυμό ( κεανίτα)

● 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ frangelico

● 5 αυγά 

● 1 φακελάκι βανίλια  σκόνη

● 4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει

● 2 ποτήρια ζάχαρη.

Ganache 
● 200gr κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος

● 200gr  κρέμα γάλακτος πλήρες 

● Τρούφα σοκολάτας για το πασπάλισμα ή θρυμματισμένα  φουντούκια.

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα βαθύ μπόλ όπου χτυπάμε καλά με το mixer τ΄ αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια . Χτυπάμε μέχρι το μείγμα ν΄ασπρίσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γιαούρτι, το χυμό, το ηλιέλαιο, και το λικέρ. Χτυπάμε σε χαμηλή ένταση με το mixer μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. Σιγά σιγά βάζουμε και το αλεύρι  συνεχίζουμε το χτύπημα με το mixer  σε χαμηλή ένταση και τέλος προσθέτουμε τα σοκολατάκια με ένα ξύλινο κουτάλι. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε μια φόρμα με τρύπα στην μέση (βουτυρωμένη και αλεσμένη). Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει το cake μας το βάζουμε σε πιάτελα και το περιχύνουμε με την ganache σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας. 

Για την ganache σοκολάτας
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα σοκολάτας. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο  ρευστό μείγμα. 

Συνοδεύουμε το cake μας με παγωτό φουντούκι.

Σημείωση: Το frangelico είναι ένα καλά ισορροπημένο λικέρ με υπέροχες νότες ψημένων  φουντουκιών , σοκολάτας και βανίλιας. Προέρχεται από την Ιταλία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!