Ανδρέας Βύρας: “Δεν μπορεί η Λάρνακα να δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές βίας”

Στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα» μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και με έντονο ύφος καταδίκασε τη σκηνή βίας που έγινε viral, με θύμα μια γυναίκα και το βρέφος της. Ανάμεσα σε άλλα ο Δήμαρχος είπε πως «η Λάρνακα δια μέσου των αιώνων ήταν πάντοτε ο τόπος όπου συνυπήρχαν διάφοροι πολιτισμοί και λαοί και λειτουργούσαν αρμονικά, ειρηνικά. Υπάρχει στη πόλη μας το Μνημείο των Αρμενίων, η πόλη μας δέχθηκε το πρώτο κύμα προσφύγων από την Τουρκική εισβολή του ’74, όποτε υπάρχει μια κρίση η πόλη μας είναι ακριβώς ο τόπος όπου βρίσκουν καταφύγιο όλοι οι κατατρεγμένοι του κόσμου και δεν μπορεί η Λάρνακα να δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές βίας».

SkalaTimes

Έχει δει κι εσείς το βίντεο;
Ναι το έχω δει από το πρωί. Είναι ένα γεγονός όχι μόνο απαράδεκτο, αλλά είναι ένα γεγονός που προκαλεί αποτροπιασμό, είναι κάτι το οποίο ως Λαρνακείς δεν δεχόμαστε! Η συντριπτική πλειοψηφία των Λαρνακέων δεν αποδέχεται και ούτε πρόκειται να συμβιβαστεί με τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα και σίγουρα πρέπει να δράσουμε πριν να είναι αργά.

Έγινε σε περιοχή που διαμένουν κυρίως αλλοδαποί;
Όχι, είναι πάροδος της Μακαρίου, απ’ ότι έχω καταλάβει από το βίντεο, μια περιοχή όπου διαμένουν και άτομα από το εξωτερικό, αλλά και αρκετοί Κύπριοι.

Υπάρχει πρόβλημα στη Λάρνακα με τους μετανάστες;
Όχι δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε μπορώ να πω ότι υπάρχει ένας αναβρασμός μεγάλος στη πόλη αυτή την περίοδο, είναι ένα θέμα που σίγουρα αφορά όλη την Κύπρο, είναι ένα θέμα που σίγουρα πρέπει να μείνει μακριά από ρατσιστικές και από ρητορικές οι οποίες προκαλούν αυτού του είδους συμπεριφορές. Αυτό είναι απαράδεκτο.
Να πούμε ότι η Λάρνακα δια μέσου των αιώνων ήταν πάντοτε ο τόπος όπου συνυπήρχαν διάφοροι πολιτισμοί και λαοί και λειτουργούσαν αρμονικά, ειρηνικά. Υπάρχει στη πόλη μας το Μνημείο των Αρμενίων, η πόλη μας δέχθηκε το πρώτο κύμα προσφύγων από την Τούρκικη εισβολή του ’74, όποτε υπάρχει μια κρίση η πόλη μας είναι ακριβώς ο τόπος όπου βρίσκουν καταφύγιο όλοι οι κατατρεγμένοι του κόσμου και δεν μπορεί η Λάρνακα να δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές βίας.

Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που εξόργισε και προκάλεσε το περιστατικό…..
Ό,τι και να είναι, νομίζω είναι λάθος να συζητάμε αυτό το πράγμα. Υπάρχει κάτι που δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά; Ό,τι και να είναι δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε καν σημείο ενημέρωσης. Εννοώ, πως όποιος και να ήταν ο λόγος, δεν  μπορείς να χτυπάς μια γυναίκα με το βρέφος και να έχεις αυτή τη συμπεριφορά, όποιος και να είναι ο λόγος!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!