Συνελήφθη 43χρονος για το περιστατικό βίας στη Λάρνακα

Για το περιστατικό βίας στη Λάρνακα, που έγινε viral, η αστυνομία έχει προχωρήσει πριν λίγο στη σύλληψη 43 χρονου για διευκόλυνση της έρευνας, σύμφωνα με την κ. Μαρίνα Χριστοδουλίδου, Λειτουργό κλάδου επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Ανακοινώσεις ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για το περιστατικό:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΕΛ

Το βίντεο του ξυλοδαρμού γυναίκας αφρικανικής καταγωγής από άνδρα στη Λάρνακα που κυκλοφορεί από ψες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί συγκλονισμό και αποτροπιασμό. Η βία σε βάρος γυναικών και μάλιστα σε βάρος γυναίκας που κρατά στην αγκαλιά της ένα βρέφος συνιστά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αποκρουστική απανθρωπιά. Ο δράστης θα πρέπει να διωχθεί και να υποστεί τις συνέπειες.
Το ΑΚΕΛ καταδικάζει με αποτροπιασμό το ξυλοδαρμό της γυναίκας. Η αστυνομία οφείλει να ενημερώσει με ποιο τρόπο ενήργησε όταν δέχθηκε χθες την καταγγελία από το θύμα. Παράλληλα, πρέπει να διερευνηθούν πραγματικά τα ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα στο περιστατικό δεδομένου του τοξικού ξενοφοβικού κλίματος που εντείνεται στην κοινωνία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΚΟ

Αποτροπιασμός και καταδίκη
Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το επεισόδιο ρατσιστικής βίας στη Λάρνακα, το οποίο καταδικάζει ως απαράδεκτο.
Τέτοιες συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφηκαν στο σχετικό βίντεο που έχει δημοσιοποιηθεί προσβάλλουν την χώρα μας και τον πολιτισμό μας. Ο ρατσισμός, η βία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κυπριακή κοινωνία.
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει τη λήψη άμεσων ενεργειών εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας.
Το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και να αποδοθούν ευθύνες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!