Επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων στη Λάρνακα

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα μας η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Elisa Ferreira, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022 το πρωί σε τρία εμβληματικά έργα στην Λάρνακα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Συγκεκριμένα η κ. Ferreira, με την συνοδεία του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξη και Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Θεοδόσης Α. Τσιόλας, του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα  και άλλων Υπηρεσιακών, επισκέφτηκε τον  Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας), την οδό Πιαλέ Πασά την οποία και είδε από τα τοίχοι του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας και την υπό ανέγερση Δημοτική Αγορά Λάρνακας.

Η κ. Ferreira με την ολοκλήρωση της επίσκεψης της, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από τη χώρα μας στην υλοποίηση έργων τα οποία μάλιστα σχετίζονται άμεσα με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενώ τόνισε ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Για το λόγο αυτό υπογράμμισε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σημαντικό σχέδιο. Το πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο έχει μια πολυετή χρηματοδότηση συνοχής η οποία ξεκινάει το 2021 και φτάνει μέχρι το 2027. Όπως είπε η Κύπρος μας είναι  από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν με γρήγορους ρυθμούς στην κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της συνοχής υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να συμβάλει η Ε.Ε. στην προσπάθεια να γίνει η ζωή των πολιτών περισσότερο βιώσιμη και παραγωγική.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!