Πόσες θυσίες ακόμη για τον κορωνοϊο;

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)


Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, για επαναφορά του μέτρου αναγκαστικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ξυπνά αναμνήσεις και σκηνικά τα οποία κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει.

Τα κονδύλια της ΕΕ προς χώρες της ΕΕ για την ανάκαμψη τους από τις επιπτώσεις του COVID-19 (τα κράτη μέλη υπογράφουν αν επιθυμούν συμφωνίες επιχορήγησης και δανειοδότησης με την Επιτροπή) δεν είναι αρκετά.
Οι επιπτώσεις στην οικονομία είναι ήδη σοβαρές.
Όχι μόνο η Κύπρος, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη (και όχι μόνο), ακόμη μετράνε οικονομικές πληγές λόγω πανδημίας. Ξενοδοχεία, μικροεπιχειρήσεις, αυτοεργαζόμενοι, εργαζόμενοι, όλοι (σχεδόν) έχουν πληγεί οικονομικά μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια πανδημίας. Ρωτήστε πχ τις διάφορες σχολές μέσα στη πόλη μας (χορού, θεάτρου, ζωγραφικής, κ.α), ρωτήστε ξενοδόχους, υπαλλήλους σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, μικρά καταστήματα και άλλους.

Και τώρα, που μοιάζει ο κόσμος να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, έρχεται ξανά η έξαρση του κορωνοϊου.

Σωστή, κατά την άποψη μου, η απόφαση του Υπουργείου για επαναφορά της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Η προστασία είναι υποχρέωση όλων μας.

Το μεγάλο ερώτημα όμως, είναι, κατά πόσο θα επιτρέψουμε στον κύριο κορωνοίο να κατακρεουργήσει κι άλλο την ήδη λαβωμένη οικονομία του τόπου, ή αν θα τον αντιμετωπίσουμε σαν μια γρίπη (που κάποιους τους χτυπάει σοβαρά ή και θανάσιμα και κάποιοι –στο μεγαλύτερο ποσοστό- τον βιώνουν ως απλή γρίπη).

Όταν κανείς βρίσκεται μπροστά στον γκρεμό καλείται να λάβει σοβαρές αποφάσεις και η οικονομία του τόπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά σε ένα οικονομικό γκρεμό.
Την μεγάλη απόφαση θα την πάρει η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει καλή σχέση με τα οικονομικά λόγω σπουδών και επαγγέλματος.

Τα ξενοδοχεία, οι μικροεπιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, αναμένουν μέτρα στήριξης και καλύτερες μέρες (πχ αύξηση κατώτατου μισθού) και οποιαδήποτε άλλη απόφαση για χάριν του κορωνοίου δεν θα είναι «ακόμη μια θυσία στην πανδημία», αλλά η οριστική καταστροφή της οικονομίας του τόπου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!