«Χίλιες και μία….νύστες» μία παραμυθένια κωμωδία από αστέρια-εφήβους!

Σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης Λυκείου Αρ/που το θεατρικό εργαστήρι της Άντρης Κυριαζή «Παράθυρο Ανοικτό» παρουσιάζει την κωμωδία «Χίλιες και μία….νύστες».

Μία παραμυθένια κωμωδία με πολύ γέλιο σε διασκευή Μαρίας Ν Κίτρα και σκηνοθεσία Άντρης Κυριαζή.
Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντή
Μακιγιάζ: Έλενα Χαραλάμπους
Σκηνικά – Κουστούμια: Ομάδα Εφήβων Εργαστηρίου
Φωτισμός: Βαλάντης Νεοκλέους
Χορογραφίες: Άντρη Κυριαζή

Βρισκόμαστε κάπου στην Ανατολή, στο παλάτι του πασά, ενός κακομαθημένου πλούσιου άντρα που βαριέται και έχει αϋπνίες με αποτέλεσμα να σκοτώνει κάθε μέρα και μία κοπέλα στο χαρέμι του. Η Ζεχρά, μία πανέξυπνη χανούμισσα, η οποία τον παντρεύτηκε για ένα βράδυ, σκέφτεται ένα σχέδιο ώστε να παρατείνει το θάνατό της…του διαβάζει παραμύθια τα οποία ζωντανεύουν επί σκηνής κι αυτός αποκοιμάται…μετά πρέπει να βρει νέο σχέδιο για την έξαλλη μητέρα του τη Σουλτάνα που του έχει αδυναμία γιατί είναι μοναχοπαίδι….

Μία παραμυθένια κωμωδία που ναι μεν χρησιμοποιεί ήρωες παραμυθιών, ωστόσο έχουν πολλά κοινά σημεία με τους σύγχρονους ανθρώπους. Θέλει να δείξει στην ουσία ότι δεν υπάρχουν μαγικοί καθρέφτες ούτε τζίνι που πραγματοποιούν ευχές. Μόνο η αγάπη κάνει μαγικά πράγματα κι αν την έχεις στην καρδιά σου και τη μοιράζεις απλόχερα και στους γύρω σου, τότε θα γίνεις ευτυχισμένος…. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!