Ερώτηση βουλευτή Λάρνακας Χρίστου Ορφανίδη προς Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα σχετικά με την Ανάπλαση της Πλατείας Αλκής

Στις 5 Ιανουαρίου 2022 ο Βουλευτής Λάρνακας  (ΔΗΚΟ) κ. Ορφανίδης απέστειλε στον Δήμαρχο Λάρνακας τη πιο κάτω επιστολή με θέμα την Ανάπλαση της Πλατείας Αλκής

Φίλε Δήμαρχε
Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να με ενημερώσετε για τους σχεδιασμούς που υπάρχουν για την ανάπλαση της πλατείας ΄΄Αλκής΄΄ και μέχρι που ευρίσκεται το όλο θέμα σήμερα.
Παράλληλα θα ήθελα να με ενημερώσετε για την πρόθεση του Δήμου εφόσον προχωρήσει ο εν λόγω σχεδιασμός το τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για την απομάκρυνση του παράνομου υποστατικού που ευρίσκεται στην περιοχή και δεν πληρεί ούτε τους σχετικούς κανονισμούς υγιεινής στην περιοχή και ποιο το καθεστώς ιδιοκτησίας που είναι σήμερα εγκατεστημένο το υποστατικό.

Στις 9 Μαϊου ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Βύρας έδωσε την πιο κάτω απάντηση:

Σε σχέση με το πιο πάνω έργο και σε συνέχεια της επιστολή σας ημερομηνίας 5 Ιανουαρίου 2022, σας πληροφορώ τα ακόλουθα:
Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των Πλατειών «Ακροπόλεως» και «Αλκής» και αφορά τη βελτίωση και ανακατασκευή των υφιστάμενων δρόμων με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αναβάθμιση συστήματος ομβρίων υδάτων, αναβάθμιση και υπογειοποίηση υποδομών και δικτύων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, καθώς και τον εξωραϊσμό και βελτιστοποίηση της περιοχής με την αύξηση του πρασίνου, την εγκατάσταση υδάτινου στοιχείου και τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.
Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής μελέτης και με βάση τις συμβατικές υποχρεώσεις του ιδιώτη μελετητή, η ολοκλήρωση της αναμένεται μέχρι τα μέσα του 2023.
Ο Δήμος έχει συμπεριλάβει το έργο στον κατάλογο για συγχρηματοδότηση από ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Σε σχέση με το ερώτημα σας για το υποστατικό που βρίσκεται στην Πλατεία Αλκής, σας πληροφορώ ότι αυτό ανεγέρθηκε από το Δήμο Λάρνακας τη δεκαετία του 60 στο χώρο της δεσμευτικής ρυμοτομίας του εγγεγραμμένου τεμαχίου 159 (Φ./Σχ. 40/64.03.02 Ενορία: 2 Τμήμα: 8) ιδιοκτησίας της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας.
Ο κάτοχος του υποστατικού καταβάλλει στο Δήμο μηνιαίο ενοίκιο, τις σχετικές φορολογίες και εξασφαλίζει τις αναγκαίες άδειες για τη λειτουργία του.
Σε συνεννόηση με τη Σχολική Εφορεία αναμένεται να γίνει εγγραφή της παραχωρημένης ρυμοτομίας του υπό αναφορά τεμαχίου (Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο) στο δημόσιο δρόμο και στα πλαίσια της μελέτης του έργου προβλέπεται η δημιουργία νέου σύγχρονου περίπτερου που θα ικανοποιεί τους σχετικούς κανονισμούς για λειτουργία take away, ώστε να διασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία ενός ιστορικού για την πόλη υποστατικού εστίασης.

Λυπούμαι για την καθυστέρηση απάντησης της σχετικής επιστολής σας η οποία οφείλεται σε αυξημένο φόρτο εργασίας της Υπηρεσίας του Δήμου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!