Με θλίψη η Κύπρος αποχαιρετά την Ζέτα Αιμιλιανίδου

SkalaTimes Team

Με ανακοίνωση της ψες η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε το θάνατο της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου:  Με βαθύτατη θλίψη η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώνει πως η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 και 30 το βράδυ της 6ης Ιουνίου 2022, σε ηλικία 68 ετών στο Ιατρικό Κέντρο “Υγεία”, στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση εκφράζουν βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Tρεις εβδομάδες μετά τo ανεύρυσμα εγκεφάλου και την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών “Υγεία” και μετά τη νοσηλεία της σε κρίσιμη κατάσταση,  τελικά έφυγε ψες από τη ζωή η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ μίλησε η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους για τη Ζέτα Αιμιλιανίδου:
«Το πρώτο που θα ήθελα να πω εκ μέρους της ΠΕΟ είναι τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο γιο της Αχιλλέα και στην οικογένεια της Ζέτας, τους οποίους αγαπούσε πάρα πολύ πρέπει να πω και αυτό το έβγαζε κάθε φορά που μιλούσες μαζί της.  Από εκεί και πέρα, με την ιδιότητα μου ως ΓΓ της ΠΕΟ είχα την δυνατότητα να συνεργαστώ μαζί της για τα εργασιακά ζητήματα και εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η Ζέτα, στην αρχή ήταν έξω από τις εργασιακές σχέσεις, με την πείρα όμως που απέκτησε και με την ιδιότητα που είχε να ακούει τους συνομιλητές της και αντιλαμβανόμενη πόσο σημαντικό είναι, ακριβώς για να λειτουργούν οι εργασιακές σχέσεις σωστά, να βρίσκονται εκείνες οι λύσεις που να νιώθουν και οι δύο πλευρές ότι και ακούστηκαν και λήφθηκαν υπόψη, σε λύσεις που δίνονταν, έχοντας λοιπόν αποκτήσει αυτή την ικανότητα και με την ιδιότητα να ακούει, μπορώ να πω ότι έπαιξε ρόλο και στην επίλυση κρίσιμων εργατικών διαφορών αλλά και στο να μπουν στην ατζέντα του κοινωνικού διαλόγου πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως ο κατώτατος μισθός, τα ζητήματα του εκσυγχρονισμού των κοινωνικών ασφαλίσεων που τα είχαμε κι αυτά μπροστά μας και αυτό έδειχνε έναν άνθρωπο που ήταν και οργανωμένος και με στόχευση σε αυτό το οποίο έκανε, ήταν πολύ δουλευταρού πρέπει να σας πω, αυτά είναι που εμείς κρατούμε από τη συνεργασία μας με την Ζέτα Αιμιλιανίδου».
«Κατάφερε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να ακούσει τις δύο πλευρές και να μπορέσει να ισορροπήσει και να ιεραρχήσει εκείνο το οποίο ήτανε σημαντικό. Δεν συμφωνούσαμε σε όλα, αυτό ήταν πάρα πολύ φυσιολογικό, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι φρόντιζε πάντοτε έτσι πάρα πολύ εκτεταμένα να ακούει τις ανησυχίες και να μπορεί να διακρίνει τι ήταν εκείνο πάνω στο οποίο έπρεπε να δουλέψει για να υπάρξουν συναινετικές λύσεις».

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1954 στη Λευκωσία. Αδελφός της ήταν ο Ουράνιος Ιωάννιδης. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια απέκτησε δίπλωμα μάρκετινγκ από το Cyprus Institute of Marketing.
Το 1979 διορίστηκε στο Τμήμα Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οποίο υπηρέτησε από πολλές θέσεις (ανώτερος λειτουργός, πρώτος τελωνειακός λειτουργός, αναπληρώτρια διευθύντρια και διευθύντρια). Επιπλέον, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου.
Την περίοδο 2010-2013 ήταν γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.
Στις 4 Απριλίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2013.
Το 2014, κατά τη διάρκεια της θητείας της, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέλαβε Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Παρέμεινε στη θέση αυτή και στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2018. Το 2022, κατά τη διάρκεια της θητείας της, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέλαβε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παρέμεινε στη θέση αυτή έως τον θάνατο της στις 6 Ιουνίου 2022.
Απεβίωσε στις 6 Ιουνίου 2022 στο Νοσοκομείο Υγεία στην Αθήνα.

  • Το SkalaTimes εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!