Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τελικές συναυλίες του Ωδείου Ανδρέας Γερολέμου

SkalaTimes

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τρεις τελικές συναυλίες του Ωδείου Ανδρέας Γερολέμου, την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Οι τρεις συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και ήταν ανοικτές για το κοινό.

Γονείς των σπουδαστών, φίλοι του Ωδείου και μουσικόφιλοι παρακολούθησαν τους μαθητές του ωδείου να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στα διάφορα μουσικά όργανα και στο τραγούδι.

«Για εμάς είναι μια γιορτή της μουσικής και ένας όμορφος τρόπος να κλείσει η ακαδημαϊκή μας χρονιά», δήλωσε στο SkalaTimes ο Διευθυντής του Ωδείου Ανδρέας Γερολέμου.

Παιδιά όλων των ηλικιών, έφηβοι και ενήλικες, με συνοδεία το ταλέντο, αλλά και τις γνώσεις που μάζεψαν μέσα στην χρονιά, μάγεψαν μουσικά τους παρευρισκομένους.


Η εναρκτήρια ομιλία του Ανδρέα Γερολέμου:

Σας καλωσορίζω στη φετινή τελική συναυλία του ωδείου μας.

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών σε πολλά επίπεδα, επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα που μας επιτρέπει να απολαύσουμε τις τέχνες, να απολαύσουμε τη μουσική που αποτελεί κινητήρια δύναμη και ομορφιά στην όποια καθημερινότητα μας.

Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω ακόμη μια φορά για την αξία της μουσικής στην διαπαιδαγώγηση της προσωπικότητα των παιδιών και των νέων μας, είτε ακολουθήσουν ακαδημαϊκά και επαγγελματική μια μουσική πορεία είτε όχι, η μουσική παιδεία που τους προσφέρουμε βοηθάει στην πνευματική τους ανάπτυξη, στην ψυχολογία τους και στην όποια μετέπειτα πορεία τους. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η μουσική βοηθάει θετικά ακόμη και την συμπεριφορά των παιδιών.
Η μουσική ανάμεσα στις πολλές ωφέλιμες ιδιότητες της είναι και θεραπευτική, καθόλου τυχαίο που ο στην εποχή του Ιπποκράτη οι γιατροί ήταν υποχρεωμένοι να διδάσκονται μουσική.  Ναι, στην αρχαία Ελλάδα η μουσική είχε πολύ μεγάλη σημασία. Ο Πυθαγόρας, ο πρώτος αναγνωρισμένος θεωρητικός μουσικός, είχε τονίσει πόσο πολύ θετικά επηρεάζει η μουσική και πως βοηθά στην καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο Πλάτωνας υποστήριζε πως η μουσική έχει ηθοπλαστική δύναμη, ο Αριστοτέλης στο έργο «Πολιτικά» αναφέρει πως ανάλογα με τον τόνο και τον ρυθμό μεταβάλλεται η συμπεριφορά του ανθρώπου και  ο Ιπποκράτης συνιστούσε θεραπείες με την μουσική!
Ναι, η μουσική είναι σημαντική και είμαστε περήφανοι που όλοι εμείς οι καθηγητές στο Ωδείο μας είχαμε ακόμη μια χρονιά εξαιρετικούς μαθητές που με αγάπη και πειθαρχία μας αφήνουν να τους μυήσουμε στο μαγικό κόσμο της τέχνης αυτής.

Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για την άριστη συνεργασία που είχαμε πάντα με γνώμονα μας το καλό των μαθητών μας.
Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές και συνεργάτες του Ωδείου μας για την άψογη συνεργασία.

Φέτος τα μαθήματα μας τελειώνουν στις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις ξεκινούν 20-27 Ιουνίου.

Oι εγγραφές για τη νέα χρονιά έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται καθόλη την ακαδημαϊκή χρονιά.

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο Ωδείο μας ξεκινά στις Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Να σας αναφέρω ότι για τη νέα χρονιά θα ενσωματωθούν στο ωδείο μας και νέα μαθήματα και καθηγητές.

Σας εύχομαι ένα όμορφο καλοκαίρι και να απολαύσετε τους μαθητές μας σε αυτή την τελική συναυλία του Ωδείου μας όπου τους δίνεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Καλό καλοκαίρι και να θυμάστε: Όπου ακούς να τραγουδούν πλησίασε με θάρρος, οι κακοί ΔΕΝ τραγουδούν!




Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!