SkalaTimes Yesterplays “You Oughta know” της Alanis Morissette

Το SkalaTimes στη σημερινή Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes Yesterplays θυμάται το «You oughta know» της Alanis Morissette.

Κάτω από το βίντεο του youtube λίγα λόγια για το τραγούδι και την Alanis Morissette.

 

Το “You Oughta Know” είναι ένα τραγούδι της Καναδής τραγουδίστριας Alanis Morissette, που κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ από το τρίτο στούντιο άλμπουμ της, Jagged Little Pill (1995) στις 6 Ιουλίου 1995. Μετά την κυκλοφορία δύο στούντιο άλμπουμ, η Morissette άφησε την MCA Records Canada.
Η Morissette άρχισε να εργάζεται σε νέα μουσική αφού μετακόμισε από την πατρίδα της, την Οτάβα στο Τορόντο, στο Λος Άντζελες, εκεί γνώρισε τον παραγωγό Glen Ballard, με τον οποίο έγραψε τραγούδια μεταξύ των οποίων και το “You Oughta Know”.
Το “You Oughta Know” σηματοδότησε την αποχώρηση της Alanis από την ποπ τσιχλόφουσκα στην εναλλακτική ροκ, και περιλαμβάνει και τον κιθαρίστα Dave Navarro και τον μπασίστα Flea των Red Hot Chili Peppers.
Το τραγούδι ξεπέρασε τις προσδοκίες της δισκογραφικής και έλαβε θετικές κριτικές. Αφού άρχισε να το παίζει ο σημαντικός ραδιοφωνικός σταθμός του Λος Άντζελες, KROQ-FM, το σινγκλ έφτασε στην πρώτη δεκάδα στον Καναδά, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν μια επιτυχία πολλών μορφών σε πολλά διαφορετικά τσαρτς των ΗΠΑ και έφτασε στο top 40 στο Βέλγιο, την Ισλανδία, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το μουσικό βίντεο σκηνοθέτησε ο Nick Egan. Το σινγκλ προστέθηκε στη λίστα για την παγκόσμια περιοδεία της Morissette το 1995. Έκτοτε, έχει συμπεριληφθεί στα άλμπουμ της MTV Unplugged (1999), Feast on Scraps (2002) και The Collection, καθώς και στα άλμπουμ συλλογής Grammys του 1997 και MTV Unplugged. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Το 1996, το σινγκλ προτάθηκε για τρία βραβεία Grammy, κερδίζοντας τα βραβεία Καλύτερου Ροκ Τραγουδιού και Καλύτερης Γυναικείας Ροκ Φωνητικής Ερμηνείας.

Η Alanis Morissette
Η καριέρα της ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το 1995 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Jagged Little Pill, το οποίο αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο επιτυχημένη της δουλειά.Έχει κερδίσει επτά βραβεία Γκράμι και έχει λάβει υποψηφιότητα άλλες επτά φορές.
Επίσης, έχει κερδίσει το βραβείο BRIT καλύτερου διεθνούς καλλιτέχνη με εντυπωσιακή εξέλιξη (Best Breakthrough Act),καθώς και δεκατρία βραβεία Juno.Έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, το 1999 για το τραγούδι “Uninvited” και το 2006 για το “Wunderkind”. To 2015 εισήχθη στο Canadian Music Hall Of Fame.
Επίσης, ασχολείται με την υποκριτική από τη δεκαετία του ’80, με εμφανίσεις στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο θέατρο.




Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!