SkalaTimes Yesterplays “I will survive”

Το SkalaTimes στη σημερινή Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes Yesterplays θυμάται το “I will survive” της Gloria Gaynor.

Κάτω από το βίντεο του youtube λίγα λόγια για το τραγούδι και την Gloria Gaynor καθώς και για τον ελληνοαμερικανό συνθέτη του τραγουδιού.

Το τραγούδι “I Will Survive” ανήκει στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια Gloria Gaynor και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1978 ως το δεύτερο single από το έκτο της album με τον τίτλο Love Tracks (1978).

To τραγούδι γράφτηκε από τον Freddie Perren και τον Ελληνοαμερικάνο Dino Fekaris.
Μάλιστα, αν δεν το γνωρίζατε μάθετε ότι το πασίγνωστο τραγούδι (το οποίο λατρεύουμε ιδιαίτερα σε περιόδους χωρισμού ή προσπάθειας να ξεπεράσουμε έναν έρωτα) είναι γραμμένο από Ελληνοαμερικάνο. Ο Dino Fekaris ο οποίος γεννήθηκε το 1945 στην Πενσυλαλβανία των ΗΠΑ είναι παραγωγός και συνθέτης.

Πίσω στο τραγούδι μας όμως, το I will Survive, κατάφερε να γίνει τεράστια επιτυχία τόσο στις πωλήσεις όσο και στην αγάπη που του έδειξε ο κόσμος. Κατάφερε να γίνει disco anthem, αλλά και να παραμείνει για τρεις βδομάδες στην κορυφή (νούμερο ένα) στο Billboard Hot 100.

Σύμφωνα με τον Dino Fekari, το «I Will Survive» γεννήθηκε μέσα από την εμπειρία του να απολυθεί από τη Motown Records στα μέσα της δεκαετίας του 1970 μετά από επτά χρόνια δουλειάς εκεί ως συγγραφέας προσωπικού.
Άνεργος καθώς ήταν, άνοιξε την τηλεόραση στο δωμάτιό του και έτυχε να παίζει ένα θεματικό τραγούδι που είχε γράψει για την ταινία Generation (που ερμηνεύει η Rare Earth). Το πήρε ως καλό οιωνό και πήδηξε πάνω κάτω στο κρεβάτι λέγοντας, “Θα τα καταφέρω. Θα γίνω τραγουδοποιός. Θα επιβιώσω!”.
Ο Dino Fekari για το τραγούδι αυτό συνεργάστηκε με τον Freddie Perren, άλλο πρώην μέλος της ομάδας παραγωγής της Motown Records. Ωστόσο, το τραγούδι παρέμεινε χωρίς ηχογράφηση για δύο χρόνια καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος τραγουδιστής.

Όταν η Gaynor ρωτήθηκε τι είδους τραγούδια της άρεσαν, είπε ότι της άρεσαν «τραγούδια που έχουν νόημα, έχουν καλούς στίχους και αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων». Οι παραγωγοί της παρέδωσαν στη συνέχεια τους στίχους του τραγουδιού του “I Will Survive” οι οποίοι ήταν γραμμένοι σε ένα κομμάτι καφέ χαρτί.
Η Gaynor αναγνώρισε το τραγούδι ως επιτυχία αμέσως.

Περισσότερα για το τραγούδι εδώ.

Να αναφέρουμε ότι Η Gloria Gaynor γεννήθηκε στο Newark του New Jersey, το 1943 και σήμερα είναι 78 ετών.
Έγινε γνωστή από τα τραγούδια της I will Survive (1978), Let me know (1979) I am what I am (1983) και για την επανεκτέλεση του Never can say Goodbye (1974).

Περισσότερα για την Gloria Gaynor εδώ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!