Χάρης Γρηγορόπουλος: «Η νέα γενιά Ελλήνων ηθοποιών είναι υπέροχη»

Έχοντας ως καταφύγιο την μουσική, το διάβασμα και την δουλειά του, ο Έλληνας ηθοποιός Χάρης Γρηγορόπουλος «παλεύει» με την ασχήμια του κόσμου και μας εξομολογείται πως αν ο κόσμος είχε πιο πολλούς τρελλαντώνηδες με αγνή ψυχή μικρού παιδιού, θα ήταν σίγουρα καλύτερος.
Ο ίδιος, αν και κατά την περίοδο της κρίσης πέρασε λίγο δύσκολα επαγγελματικά και ήταν ένα βήμα πριν την ξενιτιά, τελικά επανήλθε με σπουδαίες δουλειές
Τώρα, στα μέσα της τηλεοπτικής σεζόν τον βλέπουμε να πρωταγωνιστεί σε μια νέα σειρά του Star channel με τίτλο «Τρία μίλια» η οποία θα προβάλλεται και στο ΩΜΕΓΑ Κύπρου. Επίσης ετοιμάζεται για το θεατρικό “Fuga, η μεγάλη πλεκτάνη”, του γνωστού Καταλανού θεατρικού συγγραφέα Yordi Calceran, όπου παίζει μαζί με άλλους σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Λεωνίδας Κακούρης, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Θανάσης Πατριαρχέας.
Με αφορμή λοιπόν αυτές τις νέες του δουλείες, το skalatimes μίλησε μαζί του σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Της Στέλλας Παπά

* Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του ηθοποιού στο Instagram  
**H σειρά θα προβάλλεται και στο ΩΜΕΓΑ Κύπρου

Κύριε Γρηγορόπουλε από τα μέσα της τηλεοπτικής σεζόν σας βλέπουμε να
«ψαρεύετε» στην τηλεοπτική σειρά του Σταρ «Τρία μίλια». Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τη σειρά;

Πραγματικά, φέτος έχω τη μεγάλη χαρά, να συμμετέχω στην καθημερινή σειρά του Star Channel που λέγεται “Τρία μίλια”, στην οποία  υποδύομαι τον Νικόλα, έναν ψαρά.
Είναι μια σειρά στην οποία βλέπουμε τις ιστορίες κάποιων ανθρώπων που ζουν σε ένα νησί το οποίο ονομάζεται Δρακόνησος.

Το να αρχίζει μια σειρά στα μέσα της σεζόν δεν είναι ρίσκο; 
Δεν θα το έλεγα, για την ακρίβεια πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Επειδή πια στη μέση της σεζόν, έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και βλέπουμε ποιες είναι οι σειρές που «τραβάνε» και ποιες όχι, μία καινούργια σειρά θα βρει τη θέση της, αν αξίζει πραγματικά!

Τι μυστικά ανακαλύψατε για τους ανθρώπους της θάλασσας μέσα από τον ρόλο του ψαρά που υποδύεστε;
Πρέπει να ομολογήσω ότι συμπαθώ ιδιαιτέρως τους ανθρώπους που δουλεύουν στην θάλασσα, ζούνε από την θάλασσα και έχουν μεγάλη επαφή με την θάλασσα.

Το καλοκαίρι που έρχεται θα σας βρει στο θέατρο Λαμπέτη. Θα θέλατε να μας
μιλήσετε για την παράσταση
αυτή;
Το καλοκαίρι θα δώσουμε μερικές παραστάσεις στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη, με ένα ισπανικό έργο του Yordi Calceran, “Fuga, η μεγάλη πλεκτάνη” μ’έναν καταπληκτικό θίασο, αλλά στην συνέχεια θα περιοδεύσουμε σε όλη την Ελλάδα.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Λεωνίδας Κακούρης, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Θανάσης Πατριαρχέας.

Νιώθετε πιο άνετα να συνεργάζεστε με άτομα που δουλέψατε ξανά ή με άτομα με
τα οποία πρώτη φορά συνεργάζεστε;

Νιώθω ασφάλεια όταν συνεργάζομαι με άτομα που έχω δουλέψει μαζί τους στο παρελθόν, αλλά επίσης μου αρέσει πολύ να συναντώ και καινούργιους συναδέλφους. Η νέα γενιά Ελλήνων ηθοποιών είναι υπέροχη.

Ήσασταν ένας από τους αγαπημένους ήρωες της σειράς «Το καφέ της Χαράς».
Νιώθετε ότι ο ρόλος του τρελλαντώνη που υποδυόσασταν σκίασε ή επηρέασε με οποιοδήποτε τρόπο  κάποιους άλλους ρόλους που θα θέλατε να
υποδυθείτε;
Όχι, δεν αισθάνομαι κάτι τέτοιο. Άλλωστε έχω υποδυθεί πολλούς διαφορετικούς ρόλους μέχρι τώρα στην καριέρα μου και αυτή είναι και η γοητεία αυτού του επαγγέλματος. Να μπορείς κάθε φορά να υποδύεσαι έναν διαφορετικό χαρακτήρα.

Πιστεύετε πως αν ο κόσμος είχε πιο πολλούς τρελλαντώνηδες θα ήταν καλύτερος;
Σίγουρα θα ήταν καλύτερος, διότι ο τρελαντώνης ήταν ένας άνθρωπος με αγνή ψυχή μικρού παιδιού. Αυτό τα λέει όλα.

Τα παιδιά σας σας έκαναν ποτέ κάποιο αρνητικό σχόλιο για το επάγγελμα σας ή
για κάποιο ρόλο σας;

Αρνητικό σχόλιο όχι! Απλώς θυμάμαι, όταν η κόρη μου ήταν μικρή, δεν της άρεσε η αναγνωρισιμότητα που είχαν οι γονείς της. Ήθελε την ησυχία της.
Την ενοχλούσαν πολύ τα παιδάκια που έρχονταν για αυτόγραφα, ή ο κόσμος που μας μιλούσε στο δρόμο.

Με την γυναικά σας έχετε συνεργαστεί αρκετές φορές; Είναι εύκολο ή δύσκολο
αυτό;

Πάει καιρός που ήμασταν μαζί σε δουλειά! Είναι παράξενο. Έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του! Δουλειά να υπάρχει, και όλα λύνονται. Χάχα.

Υπήρξαν στιγμές που να μην είχατε καθόλου δουλειά; Αν ναι, πως το βιώσατε; Σκεφτήκατε ποτέ να παρατήσετε το επάγγελμα σας;
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, υπήρξε μία σεζόν στην οποία η παράσταση που έπαιζα κατέβηκε ξαφνικά και μείναμε χωρίς δουλειά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Φυσικά και σκέφτηκα να κάνω οποιαδήποτε άλλη δουλειά, είχα σκεφτεί έως και να ξενιτευτώ. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε διότι σιγά σιγά επανήλθε η κατάσταση.

Αναγκαστήκατε ποτέ να κάνετε και κάτι άλλο για να μπορέσετε να έχετε κάποια
εισοδήματα;

Όταν σπούδαζα δούλευα, είτε ως σερβιτόρος, είτε ως μπάρμαν. Επίσης τα πρώτα χρόνια στην Αθήνα, δούλευα ταυτόχρονα με το θέατρο και ως διανομέας.

Τόσο εσείς όσο και η γυναίκα σας είστε ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ποιος σας «ένταξε» στον χώρο του διαδικτύου; Και ποια η άποψη σας γενικότερα για τα ΜΚΔ
;
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νομίζω ότι χαρακτηρίζουν την εποχή που ζούμε. Δεν ξέρω ανθρώπους που να μην ασχολούνται με αυτά. Βρίσκω ιδιαίτερα διασκεδαστικό το Instagram, περισσότερο πληκτικό το Facebook. Ίσως όλα αυτά να είναι μία μόδα η οποία πρόκειται να περάσει. Ίσως πάλι να ήρθαν για να μείνουν. Δεν ξέρω θα δείξει.

Όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα σας τρομάζουν; Πώς παλεύετε τις άσχημες ειδήσεις; Ποιο το δικό σας παυσίπονο στα γκρίζα της εποχής; 
Εδώ και αρκετά χρόνια αποφεύγω να βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση. Προτιμώ να τις ψάχνω μόνος μου στο Internet. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο καιρό πραγματικά με αρρωσταίνουν οι ειδήσεις.Τα καταφύγια μου είναι η μουσική, το διάβασμα, και η δουλειά μου.

Αν έπρεπε να πείτε κάτι στους αναγνώστες μας εδώ στο SkalaTimes ποιο θα ήταν αυτό;  Αγαπάτε τον εαυτό σας και τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας. Πιστεύω πως αν δημιουργήσουμε μικρές εστίες αγάπης θα μπορέσουμε να ενωθούμε σε μία υγιή κοινωνία που θα την συνδέει η αγάπη. You may say, I’m a dreamer, but I’m not the only one… 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!