Το μουσικό σχήμα της Λάρνακας Unique Voices στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη

Έξι ταλαντούχοι συνδημότες μας ένωσαν το ταλέντο τους και τις μοναδικές φωνές τους και δημιούργησαν το μουσικό σχήμα Unique Voices, με παραγωγό, μαέστρο και συντονιστή τον Ανδρέα Γερολέμου.
Οι Μάριος Χασάπης, Χρύσω Δημήτρη, Έλενα Κώστα, Γιώργος Μιχαηλίδης, Μαργαρίτα Αντωνιάδου και Γεωργία Καϊμακλιώτη αποτελούν τους Unique Voices και δίνουν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη στο SkalaTimes.

Συνέντευξη: SkalaTimes
Φωτογραφίες: Sot Con

Καταρχάς παιδιά, συστηθείτε μας.
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ:
Είμαι ο Μαριος Χασάπης και κατάγομαι από την Λάρνακα. Έχω αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Aaron Copland School of Music του Queens City University, της Νέας Υόρκης, με μουσικές σπουδές και ειδίκευση στο Κλασικό και θεατρικό τραγούδι.
ΧΡΥΣΩ ΔΗΜΗΤΡΗ: Ονομάζομαι Χρύσω Δημήτρη και είμαι καθηγήτρια φωνητικής. Προετοιμάζω μαθητές για εσωτερικές και εξωτερικές εξετάσεις τραγουδιού σε ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, όπως επίσης και για μουσικούς τοπικούς διαγωνισμούς τραγουδιού. Παράλληλα κάνω κάποιες live εμφανίσεις στην πόλη μου την Λάρνακα. Υπήρξα σολίστ του μουσικού συγκροτήματος ΤAT – TNABAR το οποίο έχει διακριθεί για το έργο του στα μουσικά δρώμενα της Κύπρου, καθώς επίσης και σολίστ σε συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λάρνακας για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από τη ημερομηνία ίδρυση της. Τέλος έλαβα μέρος στο “The Voice of Greece” και στο ‘’Ελλάδα έχεις ταλέντο’’.
ΕΛΕΝΑ ΚΩΣΤΑ: Ονομάζομαι Έλενα Κώστα. Η μουσική σταδιοδρομία ήταν κάτι που ήρθε εντελώς  φυσικά στη ζωή μου καθότι  ασχολούμαι με την μουσική από 8 χρονών. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνω το Μεταπτυχιακό μου στο Music Performance στο Ευρωπαΐκου Πανεπιστημίου τον Ιούνιο, και διδάσκω στο Ωδείο Ανδρέας Γερολέμου κλασικό, μιούζικαλ και μοντέρνο Τραγούδι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Ονομάζομαι Γιώργος Μιχαηλίδης και γεννήθηκα στη Λάρνακα το 2003, με καταγωγή από την Αμμόχωστο. Είμαι τελειόφοιτος μαθητής στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας. Σε ηλικία 5 χρονών ξεκίνησα μαθήματα πιάνου και αργότερα θεωρίας και ολοκλήρωσα αμφότερα στα 16 μου χρόνια, αποκτώντας το Grade 8 του Royal School of Music. Ταυτόχρονα,  παρακολούθησα  μαθήματα φωνητικής και το 2019 απέκτησα το Πτυχίο Ελαφρού Τραγουδιού όπως επίσης και το Grade 8 με βαθμό άριστα, από το Trinity College London στο ροκ τραγούδι. Παρακολούθησα επίσης μαθήματα κλασικού τραγουδιού και απέκτησα το Grade 7 από το Trinity College London. Παράλληλα, συμμετείχα για πολλά χρόνια σε παιδικές χορωδίες, όπως αυτές  της ΠΟΕΔ και του  Δήμου Λάρνακας, ενώ τώρα είμαι μέλος του φωνητικού συνόλου Unique Voices.  Ξεχωριστή  στιγμή για μένα ήταν το 2018, όταν η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών αποφασίζει να με συμπεριλάβει στα μέλη της, και έκτοτε αποτελώ το νεαρότερο εγγεγραμμένο μέλος της. Σε ηλικία 11 χρόνων έγραψα το πρώτο μου ποίημα με τίτλο ¨Πόλεμος είναι…¨ το οποίο και βραβεύεται από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Τρία χρόνια αργότερα, μετά την μελοποίηση του έλαβα το πρώτο βραβείο στη σχετική κατηγορία.  Έπειτα, το 2018 και 2019 με το ποίημα ¨Be your own hero¨ έλαβα το πρώτο βραβείο αγγλικής ποίησης και δεύτερο βραβείο μελοποίησης, αντίστοιχα.  Το 2021 εμπνευσμένος από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην καθημερινότητά μας, έγραψα το τραγούδι ¨ Όπως στο σινεμά… ¨ σε δικούς μου στίχους και μουσική και έλαβα την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό ¨Καν’ το ν’ ακουστεί¨ του European School Radio, κατηγορία Λυκείων.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ: Είμαι απόφοιτος μεταπτυχιακού κλασικού τραγουδιού και πτυχιούχος κλασσικού τραγουδιού από το National University of Music of Bucharest στη Ρουμανία με υποτροφία παίρνοντας μέρος σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο λαμβάνοντας εξαιρετικές διακρίσεις.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΪΜΑΚΛΙΩΤH: Ονομάζομαι Γεωργία Καϊμακλιώτη και είμαι μουσικός. Είμαι απόφοιτος του Βασιλικού Κονσερβατορίου των Βρυξελλών και σύντομα ολοκληρώνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Μουσική Παιδαγωγική. Αυτή την χρονική περίοδο, διδάσκω φωνητική σε μαθητές και μαθήτριες όλων τωμ ηλικιών, ενώ παράλληλα συμμετέχω σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Λάρνακας, σε φεστιβάλ και άλλα μουσικά δρώμενα της πόλης μας.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του συγκροτήματος Unique Voices;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ:  
Η ιδέα γεννήθηκε μετά από δική μου πρωτοβουλία, πιστεύω ότι η Λάρνακα, αλλά και η Κύπρος μας γενικότερα χρειάζεται αυτού του είδους σχήματα όπου νέοι ταλαντούχοι άνθρωποι ενώνουν το ταλέντο και την εμπειρία τους. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να ακούσουν και να δουν νέα πράγματα. Αυτό το σχήμα, κατά την άποψη μου, ήταν κάτι που έλειπε από τη Λάρνακα και από το τόπο μας γενικότερα.

Ανδρέα Γερολέμου εσένα ποιος ο ρόλος σου σε αυτό το συγκρότημα;
Έχω το ρόλο του παραγωγού, του Μαέστρου και του συντονιστή του σχήματος.

Μάριε εσύ έχεις ζήσει και Νέα Υόρκη, θα έλεγες ότι τα χρόνια που έζησες στο εξωτερικό επηρέασαν με κάποιο τρόπο την μουσική σου πορεία; Εκτός από το συγκρότημα που αλλού σε βρίσκουμε μουσικά;
Τα χρόνια που έχω ζήσει στην Νέα Υόρκη και στο εξωτερικό ευρύτερα, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την μουσική μου πορεία. Από εκεί ξεκίνησε  η αγάπη μου για τη κλασική μουσική, όπως επίσης και για το μουσικό θέατρο.
Στην Κυπρο παρουσιάζομαι σε διάφορους χώρους και παραστάσεις και παραδίδω μαθήματα τραγουδιού και κιθάρας. Τα τελευταία δυο χρόνια ασχολούμαι επίσης και με την βυζαντινή μουσική.

Χρύσω εκτός από καθηγήτρια φωνητικής στο Ωδείο Γερολέμου, σε μάθαμε και μέσα από το Ελληνικό “The Voice”, όπου είχες εντυπωσιάσει τους κριτές. Πόσο σε βοήθησε η εμπειρία σου εκείνη; 
Η συμμετοχή μου στο ΄΄The Voice of Greece’’ ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Γνώρισα πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και μουσικούς. Μέσα από το μουσικό αυτό τηλεπαιχνίδι μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω τις μουσικές μου γνώσεις και τεχνικές γύρω από το τραγούδι, ενώ παράλληλα έγινα και πιο αναγνωρίσιμη εδώ στην πατρίδα μου.

Έλενα διδάσκεις φωνητική και πιάνο στο Ωδείο Γερολέμου, για σένα τι σημαίνει η συμμετοχή σου στους Unique Voices, όπου είσαι μια από τις 4 σοπράνο του γκρουπ; 
Αρχικά να αναφέρω ότι είμαι της άποψης πως η μουσική υπάρχει μέσα στη φύση του ανθρώπου και η φωνή είναι το μέσο για να αντιληφθούμε όσα κρύβουμε μέσα μας. Το να ενώνονται 6 διαφορετικές φωνές είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη αίσθηση στον ακροατή. Για εμένα προσωπικά είναι κάτι το μαγικό το να είμαι μέρος ενός τέτοιου σύνολου και είναι μεγάλη μου χαρά να συνεργάζομαι με υπέροχους ανθρώπους-καλλιτέχνες, που μαζί  δημιουργούμε κάτι το ξεχωριστό ενώνοντας τις φωνές μας.

Γεωργία, από το εξωτερικό όπου ήσουν για σπουδές πίσω στη Λάρνακα, αλήθεια για εσένα τι σημαίνουν οι Unique Voices και πώς βιώνεις ως εμπειρία την συνύπαρξη 6 μουσικών σε μια μπάντα;
Για μένα οι Unique Voices είναι ένα γκρουπ πολύμορφο και πολύ ιδιαίτερο. Αποτελείται από πολύ ξεχωριστούς τραγουδιστές με διαφορετικές χροιές, προσωπικότητες και ηχωχρώματα. Λατρεύω να τραγουδάω με αυτούς τους μουσικούς και να βλέπω τα χρώματα μας να σμίγουν στον καμβά που μας ενώνει. Οι αρμονίες που δημιουργούνται μέσα από την τραγουδιστική μας ένωση, με συγκινούν και με εξιτάρουν παράλληλα. Μαθαίνω και βιώνω πολλά ως μέλος των Unique Voices και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τις καινούριες μουσικές δραστηριότητες που ετοιμάζουμε. Χαίρομαι πολύ που η πόλη μας, αναγνωρίζει, αναδεικνύει και αξιοποιεί τους ντόπιους καλλιτέχνες της. Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων και είμαι πολύ περήφανη που συμμετέχω σε όλο αυτό.

Μαργαρίτα, για εσένα τι σημαίνει η συνύπαρξη με ακόμη 5 φωνές και πώς το βιώνεις όλο αυτό; Ποια στιγμή ξεχωρίζεις από τις μέχρι σήμερα εμφανίσεις σας;
ΟΜΑΔΑ, για εμένα η συνύπαρξη με ακόμη 5 φωνές σημαίνει ομάδα. Όταν συναντιόμαστε και οι 6 αφήνουμε το «εγώ» και σκεφτόμαστε το «εμείς» και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι, πρέπει να μάθεις να ακούς αλλά και να νιώθεις τις άλλες φωνές ούτως ώστε να δένουν μαζί και όχι η μια φωνή να καλύπτει την άλλη.
Η κάθε εμφάνισή μας ήταν ξεχωριστή γιατί σε κάθε μια κάναμε κάτι διαφορετικό. Στην πρώτη μας εμφάνιση τραγουσίσαμε χριστουγεννιάτικα, με ποπ χαρακτήρα και μετά στην συναυλία της Αννας Ρουσνερ συνδυάσαμε το ποπ με το κλασσικό. Για εμένα όμως η τελευταία μας συναυλία ήταν ξεχωριστή γιατί δείξαμε στον κόσμο ότι οι UNIQUIE VOICES μπορούν να τραγουδήσουν διάφορα είδη, από το ποπ μέχρι και το κλασσικό.

Γιώργο είσαι ακόμη μαθητής της ΑΑ στο τελευταίο έτος. Τι σημαίνει για σένα η συνύπαρξη στους Unique Voices και τι σπουδές θα ακολουθήσεις; Θα έχουν σχέση με τη μουσική;  
Είναι μεγάλη τιμή για μένα που αποτελώ μέλος του φωνητικού συνόλου “Unique Voices” αφού παρά το νεαρό της ηλικίας μου, μου δίνεται η ευκαιρία να συνυπάρξω μουσικά με πέντε επαγγελματίες στο είδος τους. Μέσω αυτής της συνεργασίας έχω την δυνατότητα να ασχοληθώ με το τραγούδι σε μια αρκετά πιεστική περίοδο ακαδημαϊκά, πράγμα το οποίο με βοηθά σε μεγάλο βαθμό να αποφορτιστώ από την ένταση των σχολικών υποχρεώσεων. Είναι πραγματικά ιδιαίτερη ευτυχία να κάνεις αυτό που αγαπάς, ειδικά όταν το κλίμα είναι τόσο ευχάριστο όπως στην ομάδα που δημιουργήσαμε. Όσο αφορά στις σπουδές, παρά την μεγάλη μου αδυναμία για την μουσική, το πτυχίο που θα παρακολουθήσω συμπεριλαμβάνει Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Οικονομικά. Παρόλα αυτά, μιας και η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου, είμαι βέβαιος πως θα συνυπάρχει στη ζωή μου μαζί με οτιδήποτε άλλο επιλέξω να κάνω στη συνέχεια.

Σας μάθαμε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2021 στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης. Ποια ήταν τα σχόλια που πήρατε από την πρώτη εκείνη εμφάνιση σας; 
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ:
Εξαιρετικά σχόλια! Θελουμε να ακούσουμε και άλλο από εσάς.

Ανδρέα Γερολέμου, τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι Unique Voices και τι να περιμένουμε στο μέλλον; 
Η πρώτη εμφάνιση των Unique Voices ήταν στο άναμμα των Φώτων για τα Χριστούγεννα (Νοέμβριος 2021) και κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από το κοινό.  
Ακολούθησε η συνεργασία με την πολύ γνωστή βιολοντσελίστρια Ana Rucner στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα Λάρνακας, μαζί στη σκηνή ήταν και το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας.
Στη συνέχεια ήταν η συναυλία του συγκροτήματος στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής του Δήμου Λάρνακας (Απρίλιος 2022) σε ένα κατάμεστο δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η συναυλία είχε τον τίτλο The Journey.
Να είστε βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν και άλλα όμορφα από του Unique Voices.

Unique Voices ποιο το μήνυμα σας στους αναγνώστες μας;
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ:
Να στηρίζετε πάντα της μουσικές τέχνες στη Λάρνακα γιατί είναι η πηγή μίας καλλιεργημένης κοινωνίας. Ευχαριστούμε εκ τον προτέρων για τη στήριξη σας και ελάτε να μας δείτε στην επόμενη μας Unique παράσταση!
ΧΡΥΣΩ ΔΗΜΗΤΡΗ: Ποτέ δεν παρατάμε να κυνηγάμε τα όνειρα μας και να διευρύνουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες.
ΕΛΕΝΑ ΚΩΣΤΑ: Η μουσική είναι όπως το κρασί, ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, κόντρα σε κάθε δυσκολία, να ακολουθείτε τα όνειρα σας – όσο “Unique” και να είναι!
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ: Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, πάρτε παράδειγμα τους UNIQUE VOICES. Από 6 άγνωστοι σε μια ομάδα χάρη στην αγάπη τους για την μουσική.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΪΜΑΚΛΙΩΤH: Μην εγκαταλείψετε ποτέ τη μουσική ή γενικά τις τέχνες, σε όποια μορφή και αν υπάρχουν στη ζωή σας, γιατί είναι το Φως που μας βοηθάει να βγούμε από την καταχνιά, σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Είτε αυτή η στιγμή είναι λυπητερή, είτε είναι χαρούμενη, είτε είναι μπερδεμένη είτε είναι απεγνωσμένη, οι τέχνες είναι το Φως που χρειαζόμαστε.

  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!