SkalaTimes Yesterplays “I’ve had the Time of my Life”

Το SkalaTimes στη σημερινή Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes Yesterplays θυμάται το “I’ve Had The Time of My Life”

Κάτω από το βίντεο του youtube λίγα λόγια για το τραγούδι.

Στη ταινία Dirty Dancing ο Johnny (Patrick Sweazy) τραβάει στη σκηνή την Baby (Jennifer Grey) για να χορέψουν και ο χορός τους γράφει ιστορία στον κινηματογράφο! Το ίδιο και το τραγούδι που χόρεψαν, το “I’ve Had The Time of My Life”

Το “(I’ve Had) The Time of My Life” είναι ένα τραγούδι του 1987 που την σύνθεση έκανα οι Franke Previte, John DeNicola και Donald Markowitz.
Ηχογραφήθηκε από τους Bill Medley και Jennifer Warnes, και χρησιμοποιήθηκε ως το τραγούδι για την ταινία του 1987 “Dirty Dancing”. Το τραγούδι έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, του Βραβείου Χρυσής Σφαίρας για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι και του Βραβείου Grammy για την Καλύτερη Ποπ Ερμηνεία από ντουέτο ή ομάδα με φωνητικά.

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Previte ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Franke and the Knockouts. Είχε επιτυχία με το τραγούδι “Sweetheart” το 1981, αλλά μέχρι το 1986 ήταν χωρίς συμβόλαιο ηχογράφησης. Στα τέλη του 1986 ή στις αρχές του 1987, ο παραγωγός και επικεφαλής της Millennium Records, Jimmy Ienner, ζήτησε από τον Previte να γράψει μουσική για “μια μικρή ταινία που ονομάζεται Dirty Dancing”. Ο Previte αρχικά απέρριψε το αίτημα επειδή προσπαθούσε ακόμα να πετύχει μια δισκογραφική δουλειά, και πίστευε (λόγω του τίτλου της) ότι η ταινία ήταν μια πορνογραφική. Αλλά ο Ienner ήταν επίμονος, του έλεγε ότι θα «άλλαζε τη ζωή του “, και έπεισε τον Previte να γράψει πολλά τραγούδια για την ταινία, συμπεριλαμβανομένου του “Hungry Eyes”, που ηχογράφησε αργότερα ο τραγουδιστής Eric Carmen, το οποίο έγινε επίσης μια επιτυχία και Top Ten Hit.

Περισσότερα για το τραγούδι εδώ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!