Ευφημία Καλογιάννη: «Να προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε «σασμό» με τον εαυτό μας»

Την τηλεοπτική Ντίνα, ηρωίδα της τηλεοπτικής σειράς του Άλφα Ελλάδος «Σασμός», με χαρακτήρα βασισμένο στο περιβάλλον στο οποίο κινείται, αλλά και τις σχέσεις που έχει με τους άλλους τηλεοπτικούς ήρωες, υποδύεται φέτος η Ευφημία Καλογιάννη.
Μια νεαρή ταλαντούχα, ηθοποιός που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την Ντίνα, αγωνιά για την συνέχεια της πετυχημένης σειράς -όπως και όλοι οι τηλεθεατές.
H Ευφημία τονίζει πως θα  συμμετείχε ευχαρίστως σε μεταφορά του «Σασμού» στο σανίδι και πως θα ήθελε να συμμετέχει και σε δεύτερο κύκλο της σειράς αν γίνει, αφού, όπως η ίδια δηλώνει, η συνεργασία με τους συντελεστές και με τους συναδέλφους, κυρίως με τον Δημήτρη Ήμελλο, είναι εξαιρετική.
Στο SkalaTimes η Ευφημία Καλογιάννη μίλησε για την σειρά, τον ρόλο της , τα θεατρικά της απωθημένα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Της Στέλλας Παπά

Ευφημία η φετινή τηλεοπτική σεζόν σε βρήκε να συμμετέχεις στη πετυχημένη σειρά του Άλφα Ελλάδος «Σασμός». Θα ήθελες να μας πεις πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Έγινε casting από τον σκηνοθέτη της σειράς, τον κ. Κώστα Κωστόπουλο και την casting director κυρία κ. Μιράντα Ρωσταντή. Πήγε καλά και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στο «Σασμό» με την τηλεοπτική Ντίνα.

Σου είπαν εξαρχής πως θα είναι ο ρόλος ή έβαλες και εσύ το λιθαράκι σου στο «στήσιμο» του χαρακτήρα της τηλεοπτικής Ντίνας;
Πρωτίστως έγινε μια μεγάλη κουβέντα με τον σκηνοθέτη κ. Κωστόπουλο. Έπειτα αντλήσαμε πληροφορίες για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά της Ντίνας από το σενάριο, εξετάσαμε το περιβάλλον στο οποίο κινείται, αλλά και τις σχέσεις που έχει με τους άλλους τηλεοπτικούς ήρωες.  Έπρεπε να δούμε πώς θα παρουσιάσουμε μια γυναίκα  σ’ένα ανδροκρατούμενο αστυνομικό τμήμα, μια γυναίκα δυνατή που πατά γερά στα πόδια της και μπορεί να ανταποκρίνεται σε μια δουλειά με πολύ άγχος.  
Όσον αφορά στη σχέση της με τον αστυνόμο Φραγκιαδάκη, με τον οποίον είχαν ένα ισχυρό δέσιμο, βοήθησε πολύ ο Δημήτρης Ήμελλος. Επίσης με το Δημήτρη Μαμιό, τον τηλεοπτικό Μύρωνα, δουλέψαμε πολύ τη σχέση μας καθώς θα έδινε μια διαφορετική νότα στο τμήμα.

Πολλοί από τους ήρωες δημιουργήθηκαν για χάρη του σεναρίου , η Ντίνα ήταν ένας από αυτούς;
Στο βιβλίο υπάρχει μία σκηνή όπου ο Φραγκιαδάκης είναι στο γραφείο του, ανοίγει η πόρτα και κάποιος του δίνει ένα έγγραφο. Θα μπορούσε αυτός ο «κάποιος» να είναι η Ντίνα. Γιατί πως μπορεί να υπάρχει Φραγκιαδάκης χωρίς να υπάρχει το τμήμα και όλο το περιβάλλον του. Η σειρά είναι καθημερινή, οπότε πρέπει να υπάρχει και το πλαίσιο των βασικών ηρώων.

Εσύ έχεις αγωνία για την συνέχεια;
Ναι, μόλις πάρω τα σενάρια, τα διαβάζω να δω τι με περιμένει παρακάτω.

Με την Ντίνα έχεις κάποια κοινά στοιχεία;
Ναι, η Ντίνα είναι μια γυναίκα με ακέραιο χαρακτήρα, ιδιαίτερο χιούμορ, που της αρέσει να φροντίζει τους άλλους.

Ο χαρακτήρας της Ντίνας κτίστηκε στις σχέσεις της με τους άλλους, εσένα ο χαρακτήρας σου επηρεάζεται από τις σχέσεις σου με τους άλλους;
Ναι. Τις πρώτες μας επιρροές, τα πρώτα μας πρότυπα  τα παίρνουμε από τους ανθρώπους μας, την οικογένειά μας.  Από εκεί και έπειτα οποιαδήποτε μορφή σχέσης θεωρώ πως μας επηρεάζει.

Περίμενες ότι θα έχει τόσο επιτυχία η σειρά;
Όταν διάβασα το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη με είχε συνεπάρει, μετά παίρνοντας τα πρώτα σενάρια είδα ότι υπάρχει παλμός, είδα τις πολύ ωραία δοσμένες σχέσεις, αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα έχει τόση επιτυχία.
Έβλεπα ότι ήταν πάρα πολύ καλή η δουλειά των συνεργατών, αλλά δεν περίμενα να έχει τόση επιτυχία. Ακόμα και τώρα δεν την συνειδητοποιώ.

Πως δέχθηκες αυτή την επιτυχία;
Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που βιώνω!

Σκέφτηκες πως θα ήταν αν γινόταν θεατρική παράσταση ο Σασμός; Θα συμμετείχες;
Δεν ξέρω αλήθεια. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν ή πώς θα μπορούσε να  παρουσιαστεί στη σκηνή  μια σειρά για την οποία χρειάζονται τόσα πολλά άτομα.
Πάντως αν γινόταν θεατρικό, θα ήθελα να συμμετέχω.

Υπάρχει κάποιο θεατρικό έργο που αγαπάς ιδιαίτερα και θεωρείς ότι το έχεις σαν απωθημένο;
 «Η νύχτα της  Ιγκουάνα», του Τενεσσί Ουίλιαμς. Στο κείμενο αυτό όλοι οι ρόλοι είναι πολύ ωραία δοσμένοι.

Θα ερχόσουν στην Κύπρο για να πρωταγωνιστήσεις σε κάποια σειρά;
Αν και δεν έχω έρθει ποτέ στην Κύπρο και δεν ξέρω πως είναι η ζωή εκεί , νομίζω θα μου άρεσε. Οπότε ναι.

Αν συνεχίσει η σειρά εσύ θα ήθελες να συμμετέχεις σε δεύτερο κύκλο;
Ναι θα ήθελα γιατί η συνεργασία με τους συντελεστές και με τους συναδέλφους, κυρίως με τον Δημήτρη Ήμελλο, είναι εξαιρετική.

Όλοι οι πρωταγωνιστές της σειράς βρίσκουν έναν έρωτα η Ντίνα θα βρει;
Δεν  ξέρω τι θα γίνει με την Ντίνα.

Εσύ θα ήθελες να βρει κάποιο έρωτα;              
Ε ναι, να μην βρει και αυτή κάποιον;

Ο κύριος Κωστόπουλος είναι ένας σκηνοθέτης πολύ αγαπητός στην Κύπρο και εξαιρετικός στη δουλεία του. Πώς είναι λοιπόν να συνεργάζεσαι μαζί του;
Είναι πολύ ωραία. Είναι εξαιρετικά έξυπνος και πολύ δοτικός, βρίσκει τον τρόπο να σου μεταφέρει αυτό που θέλει.

Να κλείσουμε με ένα μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes;
Να προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε «σασμό» με τον εαυτό μας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!