SkalaTimes YesterPlays “Last Christmas ” από Wham

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes YesterPlays το “Last Christmas ” των Wham, ένα τραγούδι του 1984.

Κάτω από το βιντεάκι με το τραγούδι, λίγα λόγια για την ιστορία του τραγουδιού.

Το Last Christmas είναι τραγούδι από το αγγλικό ποπ ντουέτου Wham!
Κυκλοφόρησε από την Epic Records το Δεκέμβριο του 1984, σε διπλό A Side με το “Everything She Wants”. Γράφτηκε και παράχθηκε τον Αγγλοκύπριο George Michael και το τραγούδησαν μετέπειτα πολλοί καλλιτέχνες σε άλλες εκδόσεις.

Το τραγούδι έφτασε το νούμερο ένα στη Δανία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία και το νούμερο δύο σε επτά χώρες, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το συγκρότημα  Wham! δώρισαν όλα τα δικαιώματα για το λιμό της Αιθιοπίας.

Το Last Christmas ξεκίνησε το 1984, ενώ ο George Michael και ο Andrew Ridgeley επισκέπτονταν τους γονείς του George Michael. Γράφτηκε από τον George Michael στο παιδικό του δωμάτιο.
O George Michael έπαιξε στον Andrew Ridgeley  την εισαγωγή και τη χορωδική μελωδία για το “last Christmas”, το οποίο ο Andrew το ονόμασε αργότερα “μια στιγμή αναρώτησης”.

Το τραγούδι γράφτηκε τον Αύγουστο του 1984 στο Advision Studios στο Λονδίνο.
Ο George Michael έγραψε, εκτέλεσε,παρήγαγε και έπαιζε κάθε μέσο στην πίστα. Χρησιμοποίησε τύμπανα Linn 9000, μηχανήματα Roland Juno-60 και καμπάνες έλκηθρων. Άρχισε να ηχογραφεί το τραγούδι το καλοκαίρι. Οι μόνοι άνθρωποι στο στούντιο ήταν ο μηχανικός Chris Porter και δύο βοηθοί. Σύμφωνα με τον Porter, στιχουργικά “έχεις την ευτυχία του ρυθμικού κομματιού, αλλά ενάντια σε αυτό που έχεις τη θλίψη της απλήρωτης αγάπης”.

George Michael
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο George Michael ο συνθέτης της μεγάλης επιτυχίας Last Christmas πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων. Στις 25 Δεκεμβρίου 2016.

Το πραγματικό όνομα του George Michael ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου. Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1963. Ήταν τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός.
Έγινε παγκοσμίως γνωστός κυρίως κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και 1990, ενώ θεωρείται ακόμα και μετά θάνατον πολύ σημαντικό ταλέντο στη μουσική, καθώς διέθετε μεγάλο φωνητικό εύρος. Επίσης, έχει χαρακτηριστεί ως σόουλ τραγουδιστής, αν και το έργο του είναι πιο κοντά στην ποπ παρά τη σόουλ.Έχει πουλήσει περισσότερους από 125 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

WHAM!
Οι Wham δημιουργήθηκαν το 1981 από τους George Michael και Andrew Ridgeley. Τα πρώτα τους τραγούδια «Young Guns (Go for It)», «Bad Boys» και «Club Tropicana» έγιναν όλα επιτυχίες στη Βρετανία, αλλά όχι και στις ΗΠΑ. Αυτό άλλαξε το 1984 όταν κυκλοφόρησε το «Wake Me Up Before You Go-Go» και ακολούθησαν τα «Careless Whisper» και «Last Christmas».

Το ντουέτο έκανε τρία πλατινένια άλμπουμ και διαλύθηκε με μια αποχαιρετιστήρια συναυλία στις 28 Ιουνίου του 1986 στο wembley. «Ήταν ένα πάρτι που φαινόταν ότι δεν θα τελειώνει ποτέ, και έκαναν, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες δακρυσμένους θαυμαστές τους στο στάδιο Γουέμπλεϊ το 1986».
Στη συνέχεια οι George Michael και Andrew Ridgeley συνέχισαν ξεχωριστές καριέρες.

To βιβλίο του Andrew
Τρία χρόνια μετά το θάνατο του George Michael, το 2019, ο Andrew κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Wham!, George Michael and Me: A Memoir Hardcover – Illustrated”.
Μπορείτε να το βρείτε στην Amazon.

 «Ο Andrew είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να διηγηθεί αυτή την ιστορία. Είναι τα απομνημονεύματα αγάπης, φιλίας και μουσικής. Όταν άκουσα γι’ αυτό για πρώτη φορά, απλά ήθελα να δημοσιεύσω το βιβλίο και να παρουσιάσω την ιστορία σε όλα αυτά τα εκατομμύρια θαυμαστών. Είναι χαρά και προνόμιο να συνεργαζόμαστε με τον Andrew και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για την έκδοση του βιβλίου», είχε πει η Louise Brown διευθύντρια του εκδοτικού οίκου που έχει εκδώσει το βιβλίο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!