SkalaTimes YesterPlays “Imagine” από τον John Lennon

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes YesterPlays το “Imagine ” του του John Lennon, ένα τραγούδι του 1971.

Κάτω από το βιντεάκι με το τραγούδι, λίγα λόγια για την ιστορία του τραγουδιού.

Το “Imagine” είναι ένα τραγούδι  σε σύνθεση και ερμηνεία του Άγγλου μουσικού (μέλος των θρυλικών Beatles) John Lennon.
Το single αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του καλλιτέχνη στη διάρκεια της σόλο καριέρας του. Οι στίχοι του τραγουδιού ενθαρρύνουν τον ακροατή να φανταστεί πώς θα ήταν ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι θα ζουν ειρηνικά, χωρίς σύνορα, χωρίς θρησκεία και χωρίς ιδιοκτησία.

Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στον ομότιτλο δίσκο, σε συμπαραγωγή John Lennon Yoko Ono και Phil Spector.


Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στο ιδιωτικό στούντιο στο σπίτι του John Lennon  στο Tittenhurst Park του Λονδίνου τον Μάιο του 1971.
Η τελική παραγωγή έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.
Έναν μήνα μετά την κυκλοφορία του L.P., ο Λένον κυκλοφόρησε το τραγούδι σε single στις ΗΠΑ, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση στα Billboard Hot 100, με το L.P. να φτάνει στην πρώτη θέση των βρετανικών τσαρτ τον Νοέμβριο.
Αργότερα έγινε το πιο πετυχημένο άλμπουμ, τόσο από εμπορική όσο και από καλλιτεχνική άποψη, στη σόλο καριέρα του Lennon.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πουληθεί πάνω από 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα του τραγουδιού, ενώ μετά τη δολοφονία του John Lennon έφτασε και στο νούμερο 1 των τσαρτ.
Το 1985, σε ένα σημείο του Central Park της Νέας Υόρκης τοποθετήθηκε, στη μνήμη του Lennon, ένα μωσαϊκό με την επιγραφή Imagine.

Η ΒΜΙ ονόμασε το κομμάτι ως ένα από τα 100 τραγούδια με τις περισσότερες ακροάσεις του 20ου αιώνα.
Ο αμερικανικός οργανισμός Recording Industry Association of America κατέταξε το κομμάτι στην 30η θέση, μεταξύ 365 τραγουδιών, της λίστας Songs of the Century (Τραγούδια του αιώνα).
Το κομμάτι μπήκε, επίσης, στο Grammy Hall of Fame. Το περιοδικό Rolling Stone στη λίστα του Καταλόγου με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών το κατέταξε στη θέση 3.
Το τραγούδι έχουν ερμηνεύσει ή ηχογραφήσει δεκάδες γνωστοί τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων ο Elton John, η Madonna, και πολλοί άλλοι.
Η διασκευή που ηχογράφησε η Emily Sante στο BBC χρησιμοποιήθηκε στην τελετή λήξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 Κατόπιν το τραγούδι μπήκε ξανά στα βρετανικά τσαρτ UK Top 40, στη θέση 18.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!