SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵: “I Walk the Line” με Johnny Cash

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη (Σαββατιάτικη) στήλη του SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵 το “I walk the line” του Johnny Cash.

Κάτω από το τραγούδι λίγα λόγια για το τραγούδι αλλά και για τον Johnny Cash, καθώς και μια επανεκτέλεση του τραγουδιού από το Αμερικανικο Συγκρότημα LIVE.

Το “I Walk the Line” είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε το 1956 από τον Johnny Cash. Μετά από τρεις προσπάθειες με μέτριες βαθμολογίες στα chart, έγινε η πρώτη #1 επιτυχία του Cash στα charts του Billboard, φτάνοντας τελικά στο #17 στα αμερικανικά pop charts.
Το τραγούδι παρέμεινε στα charts για πάνω από 43 εβδομάδες και πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα.
Ήταν επίσης το τραγούδι του τίτλου για μια ταινία του 1970 με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ και για μια βιογραφική ταινία με τη ζωή του Johhny Cash του 2005 με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ.

Ο Johnny Cash γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1932 και πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου 2003. Ήταν Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός και συγγραφέας. Θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ού αιώνα.
Έμεινε στην ιστορία σαν λαϊκός τραγουδιστής της κάντρι παρ’ όλη την ενασχόληση του και με άλλα είδη μουσικής, ιδίως στα πρότερα χρόνια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των ροκαμπίλι, ροκ εν ρολ, μπλουζ, φολκ και γκόσπελ. Το διασταυρούμενο αυτό μουσικό προφίλ σε σχέση πάντα με τα διάφορα είδη μουσικής τον εγκαθιστά σχεδόν απόλυτα στο Country Music Hall of Fame, στο Rock and Roll Hall of Fame και στο Gospel Music Hall of Fame. Στα μετέπειτα χρόνια της καριέρας του ερμήνευσε τραγούδια διαφόρων ροκ καλλιτεχνών και συγκροτημάτων μεταξύ των οποίων οι Nine Inch Nails από τον χώρο του βιομηχανικού ροκ (αγγλ: industrial rock) και του synthpop συγκροτήματος Depeche Mode σε συμμετοχή του στον δίσκο με τίτλο Personal Jesus τον Αύγουστο του 1989.
(Περισσότερα για τον Johny Cash: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B6%CF%8C%CE%BD%CE%B9_%CE%9A%CE%B1%CF%82 )

Eξαιρετική ερμηνεία του τραγουδιού και η επανεκτέλεση από το πολύ αγαπημένο μας Αμερικανικο συγκρότημα LIVE:

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!