SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵: I’ve got you babe (με Sonny και Cher)

To SkalaTimes εγκαινιάζει σήμερα, τη (Σαββατιάτικη) στήλη SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵 (το Brand name της στήλης ανήκει στον συνεργάτη μας Δημήτρη Δημητρίου)

Τραγούδια, ξένα του χθες, με λίγα λόγια για την ιστορία του κάθε τραγουδιού που θα φιλοξενούμε.

Γιατί….”Η μουσική ξεπλύνει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας”

Σήμερα φιλοξενούμε το I’ve got you babe (με Sonny και Cher).
Κάτω από το τραγούδι λίγα λόγια για την ιστορία του.

Το “I Got You Babe” είναι ένα τραγούδι το οποίο ερμήνευσαν ο Sonny και η Cher.
Το έγραψε ο Sonny Bono. Ήταν το πρώτο single από το πρώτο άλμπουμ τους Look at Us.
Τον Αύγουστο του 1965, το σινγκλ τους πέρασε τρεις εβδομάδες στο νούμερο ένα του Billboard Hot 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα και πήρε το χρυσό. Έφτασε επίσης στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.

Το 1985, η διασκευή του “I Got You Babe” του βρετανικού reggae-pop συγκροτήματος UB40 με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Chrissie Hynde έφτασε στην πρώτη θέση στο UK Singles Chart και έφτασε στο νούμερο 28 του US Billboard Hot 100 chart.

Ο Sonny Bono, τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός δίσκων έγραψε τους στίχους και συνέθεσε τη μουσική του τραγουδιού για τον ίδιο και τη τότε σύζυγό του, Cher, αργά το βράδυ στο υπόγειό τους.
Όταν η Cher ξύπνησε για να τραγουδήσει τους στίχους, μίσησε το τραγούδι και δεν πίστευε ότι σύντομα θα γίνει επιτυχία και… αμέσως ξαναπήγε για ύπνο.

Το “I Got You Babe” έγινε το μεγαλύτερο single ντουέτου, το χαρακτηριστικό τραγούδι και η καθοριστική ηχογράφηση του πρώιμου αντιπολιτισμικού κινήματος των χίπις.

Ο κριτικός του AllMusic William Ruhmann είπε για το τραγούδι:
Υπενθυμίζοντας το πικρό τραγούδι του Ντίλαν το 1964 “It Ain’t Me Babe” ο Μπόνο έγραψε το δικό του αντίθετο συναίσθημα: “I Got You Babe”. Εκεί που ο Ντίλαν ήταν στιχουργικά πολύπλοκος, ο Μπόνο ήταν απλός: Οι στίχοι του ξεκινούν με το θέμα της νεολαίας εναντίον των ενηλίκων («αυτοί») που θέτουν εμπόδια στο ρομαντισμό.

(Περισσότερα για το τραγούδι: https://en.wikipedia.org/wiki/I_Got_You_Babe )

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!