Παρουσίαση της έναρξης του συγχρηματοδοτούμενου Έργου Europe Direct Larnaca για την πενταετία 2021 – 2025

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας) η εκδήλωση έναρξης της νέας πενταετίας του συγχρηματοδοτούμενου Έργου EUROPE DIRECT Larnaca για την πενταετία 2021 – 2025.

Από την 1η Μαΐου 2021, άρχισαν να λειτουργούν 424 κέντρα EUROPE DIRECT νέας γενιάς σε όλη την ΕΕ. Τα κέντρα αυτά έχουν ως στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις πολιτικές και τις αξίες της.

Το EUROPE DIRECT Larnaca αποτελεί συνέχεια του Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010, υπό την αιγίδα του Δήμου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Έντεκα χρόνια μετά, συνεχίζει τη λειτουργία του από κοινού, έναν εξαίρετο θεσμό για τη πόλη μας, ο οποίος μέσα από τις εκδηλώσεις του, την καθημερινή επαφή με τους πολίτες, και τις επισκέψεις στα σχολεία, παρέχει δωρεάν πληροφόρηση για σημαντικά ζητήματα όπως τα σχέδια χρηματοδοτήσεων, τις πολιτικές της ΕΕ σε θέματα προστασίας των εργαζομένων, της ελεύθερης κυκλοφορίας, τα δικαιώματα όσον αφορά τις παραβιάσεις στα ταξίδια και πολλά άλλα. Στα δέκα χρόνια της λειτουργίας του Europe Direct Larnaca, εκτιμάται ότι περίπου 15.000 πολίτες έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις που οργάνωσε και απαντήθηκαν πέραν των 1000 ερωτημάτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, Βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Αντρέας Κεττής, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ.Νικόλαος κ. Ίσαρης, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, Λειτουργοί Οργανισμών και Φορέων που συσχετίζονται με ευρωπαϊκά προγράμματα και εκπρόσωποι των μέσω μαζικής ενημέρωσης.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης σε μια εποχή που οι ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες διαδίδονται ταχύτητα. Ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε με την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, όπου η παραπληροφόρηση στοίχισε και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Συγχάρηκε, επίσης, τον Δήμο Λάρνακας για την εξαίρετη δουλειά που γίνεται όσον αφορά τα ευρωπαϊκά έργα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας ανάφερε μεταξύ άλλων ότι το Κέντρο αποτελεί το πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ και ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Παρέχει πληροφόρηση σε ερωτήματα των πολιτών τα οποία υποβάλλονται μέσω προσωπικής ή άλλης επαφής και προωθεί τη συμμετοχή των πολιτών σε ανοικτούς διαλόγους.

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέας Κεττής, χαιρετίζοντας την έναρξη της νέας πενταετίας, αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία που υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια με το EUROPE DIRECT Larnaca, καθώς και στη σημαντική συμβολή του Δημάρχου Λάρνακας στην προώθηση των ευρωπαϊκών δράσεων.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Νικόλαος Ίσαρης ανάφερε στην ομιλία του, ότι τα νέα EUROPE DIRECT θα έχουν έναν διευρυμένο ρόλο ως προς τη προώθηση των δράσεων της ΕΕ και κυρίως όσον αφορά τη Διάσκεψη για το Μέλλον της ΕΕ, όπου κάλεσε τους πολίτες να λάβουν μέρος στη, ανοικτή διαδικτυακή πλατφόρμα https://futureu.europa.eu/

Το νέο EUROPE DIRECT Larnaca, το οποίο θα καλύπτει και την Επαρχία Αμμοχώστου, στεγάζεται στην οδό Ανδρέα Μιαούλη 11 (1ος όροφος Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη) και θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 9:00-15:00.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!