424 Κέντρα Πληροφόρησης Europe Direct στα Κράτη-Μέλη της ΕΕ

Την 1η Μαΐου άρχισαν να λειτουργούν 424 κέντρα EUROPE DIRECT νέας γενιάς σε όλη την ΕΕ. Τα κέντρα αυτά έχουν ως στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις πολιτικές και τις αξίες της. Επιπλέον, μέσα από τις εκδηλώσεις και τη συνεχή επικοινωνία, ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των πολιτών, εξηγώντας στο κοινό τι κάνει η Ευρώπη για να καταπολεμήσει την πανδημία του κορονοϊού και πώς ενισχύει την ανάκαμψη μέσω του NextGenerationEU και μέτρων για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Το νέο δίκτυο EUROPE DIRECT θα παρέχει τεκμηριωμένες πληροφορίες για ευρωπαϊκά θέματα και θα επιδιώξει και τη συνεργασία με τους πολίτες όσον αφορά την κατάσταση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα EUROPE DIRECT νέας γενιάς, έχοντας εκσυγχρονισμένο ρόλο και εντολή, θα διοργανώσουν διαλόγους με τους πολίτες και συμμετοχικές εκδηλώσεις, π.χ. σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της ΕΕ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και θα τους εμπλέκουν στις δραστηριότητές τους.

Επίσης, τα νέα κέντρα θα προωθήσουν στα σχολεία την ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στα κοινά και θα συντονιστούν με άλλα δίκτυα της ΕΕ στις περιφέρειες, εξασφαλίζοντας στους πολίτες, τις οργανώσεις και τις επιχειρήσεις ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες σε τοπικό επίπεδο.

Το EUROPE DIRECT Larnaca, θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, με απώτερο στόχο την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για θέματα που συσχετίζονται με την ΕΕ. Το νέο EUROPE DIRECT Larnaca, το οποίο θα καλύπτει και την επαρχία Αμμοχώστου, στεγάζεται στην οδό Ανδρέα Μιαούλη 11 (1ος όροφος Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη) και θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 9:00-15:00.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν, επίσης, στο τηλέφωνο 24620993 ή/και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο europedirectlarnaca@cytanet.com.cy.

Στο παρόν στάδιο, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν διευθέτησης μέσω τηλεφώνου, λόγω των μέτρων προστασίας για την πανδημία και θα επιτρέπεται 1 άτομο σε κάθε επίσκεψη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!