Τη μέρα που η κούκλα κοιμήθηκε

Γράφει η Μαίριλυν Ζαννέτου
Εκπαιδευτικός/Συγγραφέας


Το ρολόι έδειχνε πως κόντευε η ώρα για το επισκεπτήριο. Διεκπεραιωτική επίσκεψη. Άνευ ενδιαφέροντος. Μπορούσα να προβλέψω όλες τις επόμενες βαρετές στιγμές, να τις γυρίσω σε όλα τα πιθανά σενάρια και με φανταζόμουν να φεύγω ελαφρώς σκεβρωμένη με κατεβασμένα μούτρα.

Το πρόσωπό του φαινόταν πιο κουρασμένο από άλλες φορές. Πιο άτονο και ωχρό απ’ ότι συνήθως. Σε αντίθεση με το κραγιόν μου, που ήταν μια άνοιξη από μόνο του.

Τα μάτια του φωτίστηκαν μόλις είδαν τα δικά μου. Εκείνο το βλέμμα, έσκαψε βαθιά μέσα μου και ξετρύπωσε τις ενοχές μου.
«Κούκλα μου»…

H προσφώνηση χτύπησε σαν δοκάρι μέσα στο μυαλό μου. Υπό άλλες συνθήκες, τα εγκεφαλικά μου κύτταρα, θα είχαν σηκώσει λάβαρο επανάστασης. Απεχθανόμουν τη λέξη. Όμως, η λαϊκή στρέβλωση στο λάμδα και η γλυκιά αναίδεια της κτητικής αντωνυμίας με καθήλωσαν. Ένοιωσα ότι θα μπορούσα να ξαπλώσω για πάντα πάνω στα έξι γράμματά της. Να ξαποστάσω, να ρίξω ρυθμούς και να κοιμηθώ όπως λαχταρούσα εδώ και χρόνια.

Μάλλον δεν κατάλαβε την επίδραση που είχε ο χαρακτηρισμός του, γιατί το στόμα του συνέχισε να ανοιγοκλείνει. Για κάποιο περίεργο λόγο, το μυαλό μου δεν μπορούσε να καταγράψει τα όσα έλεγε.

Είχα ρίξει ένα φύλλο πάνω από το κουρασμένο μου κορμί και είχα πάρει τη θέση μου πάνω στα γράμματα της κούκλας. Όταν το ρολόι σήμανε την ώρα της λήξης του επισκεπτηρίου, σηκώθηκα, του έδωσα ένα φιλί στο μέτωπο, απαλά, εκεί κοντά στα φρύδια και έκλεισα την πόρτα πίσω μου.

Η αυταπάτη της ομορφιάς, είχε κατακλύσει το δωμάτιο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Τη μέρα που η κούκλα κοιμήθηκε”

  1. Wow wow koukla mou amazing peace of art!! So gifted and talented!!! However when I say that word to you , somehow it has a different meaning for me!! It comes from heart and it reflects your inner and outer beauty!! Let me know if you donot like it😉
    Keep on writing, this is who you are this is your gift from the creator💕💕

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Έβδομη (7 η ) Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Δήμου Αθηένου / Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων (στη μνήμη Μαρίας Θεοδώρου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει και φέτος για 7 η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια τουφιλανθρωπική εκδήλωση «Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου». Η εκδήλωση αυτή διεξάγεταιστη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα»

Χθες Τετάρτη 08 Μαΐου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα» στο Δημαρχείο Λάρνακας.Παρόντες ήταν

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!