Σπύρος Σπύρου: “Oπως είναι αναγκαία τα εμβόλια για το σώμα μας, έτσι και ο πολιτισμός είναι το αναγκαίο εμβόλιο για την ψυχή μας”

SkalaTimes

Η στήλη «Humans of Larnaka» του SkalaTimes, είναι εμπνευσμένη από το photoblog (και μετέπειτα βιβλίο)που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010 στην Νέα Υόρκη ο φωτογράφος Brandon Stanton, «Humans of New York».
Στο Humans of Larnaka παρουσιάζονται άνθρωποι της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, γνωστοί, άγνωστοι, όλοι. Γιατί όλοι έχουν κάτι να πουν.
Σήμερα στη στήλη μας ο θεατρολόγος, ηθοποιός, συγγραφέας, σεναριογράφος και ιδρυτής του “Άρτον και Θέατρον”, Σπύρος Σπύρου.

“Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφει…στιχάκια, ποηματάκια, ιστορίες, ημερολόγιο, ακόμα και τη λίστα με τα ψώνια για το σούπερμαρκετ”.

“Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι μου αρέσει να κάνω τους γύρω μου να γελούν. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια καθώς η φάτσα μου είναι ένα δράμα…”.

“Το πιο σημαντικό για μένα είναι η κόρη μου…”

“Το θέατρο εισέβαλε στη ζωή μου πριν περίπου 20 χρόνια. Δευτέρα λυκείου. Δηλαδή δεν εισέβαλε ακριβώς. Μου το επέβαλε ένας καθηγητής μου γιατί δεν είχε άλλα αγόρια να λάβουν μέρος. Για αντίποινα τον αναγκάζω να έρθει σε όλες μου τις παραστάσεις”.

“Από τα φοιτητικά μου χρόνια κράτησα κάτι μπιχλιμπίδια που είχα για στολιδάκια στο διαμερισμά μου, που δεν χρησιμέυουν σε τίποτε, αλλά περισσότερο έχουν συναισθηματική αξία για μένα. Όπως ακριβώς και το πτυχίο μου”.

“Σήμερα επαγγελματικά ασχολούμαι με τις κατασκευές αλουμινίων για να επιζήσω και κάνω θέατρο “για να ζήσω.” Ετοιμάζουμε σύντομα όμορφα πράγματα”.

“Τα «χρόνια του κορωνοϊου»….. Τα πράγματα για το θέατρο, τις τέχνες και τον πολιτισμό έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Ο πολιτισμός συνεχίζει να είναι σε καραντίνα”.

“Από τη Λάρνακα λείπει… Νιώθω ότι λείπουν πολλά αλλά και ότι δεν λείπει τίποτα. Νιώθω ότι γίνονται όμορφα πράγματα, η πόλη μας βελτιώνεται συνεχώς και είμαι χαρούμενος που ζω αυτή την αλλαγή.Τα καλύτερα έπονται και είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθησουμε να γίνει καλύτερη η πόλη μας. Αυτό είναι σίγουρα κατι που δεν λειπει απο την πολη μας: Άνθρωποι που την αγαπούν”.

“Η Λάρνακα χρειάζεται να συνεχισει να διεκδικεί. Χρειάζεται κι άλλους ανθρώπους που μπορούν να την αναδείξουν και να αποδείξουν ότι δεν εχουμε να ζηλέψουμε τίποτα απο τις άλλες πόλεις”.

“Εμείς οι Κύπριοι…… Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρα θεατρικά μόνο με αυτό τον τίτλο.Βασικά έχω γράψει.Όλα μου τα έργα ασχολούνται με τους Κυπραίους και όλους τους χαρακτήρες που μπορείς να βρεις σε αυτό τον τόπο. Σε αυτό το σημείο να σας ευχαριστήσω όλους, που αρκεί να κάνω μια βόλτα και μου δίνετε ιδεές για τις επόμενες δέκα θεατρικές κωμωδίες. Είστε υπέροχοι…..Σας αγαπώ”.

“Ο πολιτισμός έχει περάσει πιο δύσκολα από ένα κορονοϊό… Έχει περάσει απο τον μεσαίωνα. Όσες πανδημίες κι αν έρθουν όσο κι αν “τον πολεμήσουν” πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να αναγεννάται. Γιατί όπως είναι αναγκαία τα εμβόλια για το σώμα μας, έτσι και ο πολιτισμός είναι το αναγκαίο εμβόλιο για την ψυχή μας”.

“Ονειρεύομαι.Τελεία. Ότι κι αν γίνει. Ονειρεύομαι πολλά.Ονειρευομαι συνεχώς…όταν κοιμάμαι έναν καλύτερο κόσμο και όταν είμαι ξύπνιος μικρούς τρόπους που μπορώ να τον κάνω καλύτερο. Το πιο πιθανόν είναι πως δεν θα τα καταφέρω, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις κάποιον από το να ονειρευέται, μπορείς;”

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Έβδομη (7 η ) Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Δήμου Αθηένου / Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων (στη μνήμη Μαρίας Θεοδώρου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει και φέτος για 7 η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια τουφιλανθρωπική εκδήλωση «Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου». Η εκδήλωση αυτή διεξάγεταιστη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα»

Χθες Τετάρτη 08 Μαΐου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα» στο Δημαρχείο Λάρνακας.Παρόντες ήταν

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!