Aπόφαση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού

SkalaTimes

Όσοι συναναστρεφόμαστε με κόσμο του πολιτισμού γνωρίζουμε πολύ καλά πως η απόφαση για δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού ήταν κάτι που η πλειοψηφία των καλλιτεχνών επιθυμούσε.
Το SkalaTimes χαιρετίζει την σημερινή σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σημερινή σχετική ανακοίνωση: «Όπως είναι γνωστό, η δημιουργία και λειτουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) είχε ήδη διαβουλεύσεις με πολιτικές δυνάμεις και άλλους σχετικούς συλλογικούς φορείς για την προώθηση του Υφυπουργείου.
Το αρχικό νομοθετικό σχέδιο που έχει ετοιμασθεί από το ΥΠΠΑΝ θα προσαρμοσθεί στη βάση της συζήτησης που έγινε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο ΥΠΠΑΝ θα συνεργαστεί με τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες δημοσιονομικές πρόνοιες και να γίνει ο δημοσιονομικός σχεδιασμός για να ενταχθεί στο συνολικό πλαίσιο στρατηγικής της Κυβέρνησης, και η πρόταση να υποβληθεί στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.
Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη τελική πρόταση σε σύσκεψη που θα συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να οδηγηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ  για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ίδρυση Υφυπουργείου  Πολιτισμού:
Η πολιτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού, έστω και αν ήρθε αργά και μετά από παλινδρομήσεις, κρίνεται θετικά από το ΑΚΕΛ, αφού ικανοποιεί ένα διεκδικητικό στόχο του κόμματος σε σχέση με την πολιτιστική ανάπτυξη και δημιουργία στην χώρα μας. Η εξαγγελία, όμως, δεν επαρκεί. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει, είναι η εφαρμογή ενός  ολοκληρωμένου σχεδιασμού, με όραμα, καινοτομίες και αποτελεσματικές δομές απαλλαγμένες από παθογένειες του παρελθόντος. Προπαντός, οι κυβερνώντες, επιβάλλεται να εγκαταλείψουν τη μέχρι τώρα  πολιτική της απαξίωσης και της υποτίμησης των καλλιτεχνών-δημιουργών, τοποθετώντας την  πολιτιστική δραστηριότητα στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής τους. Επίσης, χρειάζεται   να αυξήσουν σημαντικά τα κονδύλια που διαθέτουν για την πολιτιστική δημιουργία, κυρίως για την κυπριακή, αλλά και να προχωρήσουν στην ανέγερση των απαραίτητων πολιτιστικών υποδομών.
Το ΑΚΕΛ, για να μπορέσει να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα, αναμένει την επεξεργασία και την κατάθεση της κυβερνητικής πρότασης, με όλα τα στοιχεία που θα συνθέτουν το Υφυπουργείο Πολιτισμού.
Είναι δεδομένη η διάθεση του ΑΚΕΛ για συμμετοχή σε ένα δομημένο διάλογο, όπως άλλωστε είναι η διαχρονική μας πρακτική.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!