Μια φωτεινή παιδούπολη με μπόλικη αγάπη στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας

Οι δύο ζωγράφοι εκπαιδευτικοί Ρένα Νικολάου και Νάσια Παναγή, μαζί με μαθητές και φοιτητές ζωγραφικής έδωσαν χρώμα στη νέα πτέρυγα του Νέου Νοσοκομείου Λάρνακας, στο παιδιατρικό τμήμα.
Η παιδίατρος Δρ Χρυστάλλα Κελίρη Βασιλείου, γιατρός στο νέο νοσοκομείο Λάρνακας, θέλησε μέσα από την προσφορά να κάνει κάτι όμορφο εις μνήμη του συζύγου της, του γνωστού γιατρού Βάσου Βασιλείου, ο οποίος «έφυγε» πέρσι ξαφνικά μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο.
Συγκεκριμένα, πέρσι τον Ιούνιο ο γνωστός γιατρός της πολυκλινικής Valessia του Πρωταρά Βάσος Βασιλείου, ένας πολύ αγαπητός γιατρός στην επαρχία Αμμοχώστου, με καταγωγή από την Ορμήδεια, έφυγε ξαφνικά μετά από καρδιακό επεισόδιο. Η σύζυγος του μάζεψε λεφτά για να δημιουργήσει μια όμορφη παιδική τοιχογραφία εις μνήμη του. Στο άκουσμα όμως του σκοπού, οι δύο εκπαιδευτικοί-ζωγράφοι από τη Λευκωσία Ρένα Νικολάου και Νάσια Παναγή δεν δέχθηκαν να πάρουν λεφτά για κάτι τέτοιο.
Το SkalaTimes βρέθηκε σήμερα στο χώρο της νέας πτέρυγας του νέου Νοσοκομείου Λάρνακας και μίλησε με τους συντελεστές αυτού του όμορφου αποτελέσματος, που γεννήθηκε μέσα από την αγάπη, όχι μόνο εις μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε, αλλά και από την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας, στα μικρά αγγελάκια που λέγονται παιδιά, αλλά και προς τους μεγάλους.

Δρ Χρυστάλα Κελίρη Βασιλείου: «Εις μνήμη του συζύγου μου, Βάσου Βασιλείου, ο οποίος ήταν γιατρός παθολόγος στον Πρωταρά και έφυγε ξαφνικά πέρσι τον Ιούνιο, ορμώμενη από αυτό, ήθελα κάτι να κάνω εις μνήμη του. Όταν ήρθαμε σε αυτή τη νέα πτέρυγα ήθελα να κάνουμε κάτι να ομορφύνει ο χώρος, να μην είναι «ψυχρός». Οι κοπέλες (ζωγράφοι – εκπαιδευτικοί) προσφέρθηκαν μαζί με τους μαθητές και φοιτητές τους να προσφέρουν αφιλοκερδώς. Επειδή η Λάρνακα δεν έχει δικό της παιδιατρικό νοσοκομείο, είπαμε εδώ να το κάνουμε μια «παιδούπολη», έτσι ώστε να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο κτήριο του νοσοκομείου. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις δύο ζωγράφους και στους μαθητές τους, που με αγάπη και αφιλοκερδώς προσέφεραν για να έχουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα, που μπορεί να βάλει χαμόγελα όχι μόνο σε παιδικά προσωπάκια αλλά και στους μεγάλους».

Νάσια Παναγή: «Μόλις μου έγινε η πρόταση είπα αμέσως «οκ» δεν τον σκέφτηκα καθόλου. Ούτε με απασχόλησε καθόλου η διαδρομή Λευκωσία- Λάρνακα, έτσι κι αλλιώς είμαι συνέχεια στους δρόμους. Όπως νιώθουν οι μεγάλοι, αλλά και οι μικροί, μόλις βλέπουν τα σχέδια μας έτσι νιώθω κι εγώ όταν βλέπω ότι προχωρά αυτό που κάνουμε, νιώθω χαρά. Όσοι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν να το κάνουν, είναι ωραίο το αίσθημα της προσφοράς, όταν προσφέρεις με τη ψυχή σου».

Ρένα Νικολάου: «Το κάλεσμα μας το έκανε η Δρ Χρυστάλλα Κελίρη Βασιλείου. Μαζεύτηκαν κάποια λεφτά εις μνήμη του συζύγου της και μέσω κοινής γνωστής μας κάλεσε να έρθουμε επί πληρωμής να κάνουμε τις ζωγραφιές στους τοίχους της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. Εμείς αρνηθήκαμε την πληρωμή αφού ήταν για ένα τέτοιο όμορφο σκοπό. Στήσαμε μια ομάδα εγώ και η συνάδελφος μου (είμαστε και οι δύο ζωγράφοι εκπαιδευτικοί) και μαζί με μαθητές ήρθαμε. Για μένα, (που είμαι μητέρα δύο παιδιών και μονογονιός), το κίνητρο ήταν το μεγάλο μου παιδάκι. Έχουμε ξοδέψει ώρες αμέτρητες σε ψυχρά νοσοκομεία, στη Κύπρο και στο εξωτερικό, οπόταν στο κάλεσμα αυτό είδα την χαρά του δικού μου παιδιού μέσα από τα μάτια των παιδιών που θα έρχονται να βλέπουν εδώ αυτές τις ζωγραφιές.
Επίσης, πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το να προσφέρεις και ειδικά στα παιδιά.
Επιπλέον, για μένα, αυτό είναι και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, νοσοκόμους και άλλους εργαζομένους των νοσοκομείων που με τα όσα περάσαμε (πανδημία κορωνοϊου) στάθηκαν βράχοι απέναντι σε αντίξοες συνθήκες.
Η αρχική ιδέα για το τι θα σχεδιάζαμε βγήκε σε συνεργασία με την Δρ Χρυστάλλα Κελίρη Βασιλείου η οποία ήθελε κάτι χαρούμενο. Οπόταν διαλέξαμε να κάνουμε μια όμορφη, φωτεινή, ανέμελη πόλη, με λουλούδια, ποδήλατα και όλα όσα μπορούν να είναι χαρούμενα στα μάτια ενός παιδιού.
Τώρα που φτάνουμε στο τέλος, μετά από 4 μέρες, αν και κουράστηκα αρκετά, άφησα τα παιδιά μου εδώ και μια βδομάδα στη γιαγιά και παππού τους κτλ, εντούτοις η χαρά που βλέπω στα μάτια των παιδιών όταν έρχονται και το βλέπουν, είναι η πιο μεγάλη πληρωμή!
Η δουλειά μας είναι τόσο όμορφη που δεν χρειάζεται να μένει μόνο για μας ή μόνο επί πληρωμής, από τη στιγμή που μπορούμε με τη δουλειά και το ταλέντο μας να προσφέρουμε χαρά στον οποιοδήποτε, ας το κάνουμε! Ακόμη κι αν σημαίνει ότι θα προσφέρουμε από τον λίγο ελεύθερο μας χρόνο».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!