Μένουμε σπίτι… χωρίς να τσιμπολογάμε!

Γράφει η Τάλια Ευαγγέλου
Κλινική Διαιτολόγος & Αθλητική Διατροφολόγος, MSc
Λάρνακα
Τηλέφωνο: 99 930705
h
ttps://www.facebook.com/nutritionbalancecy/

Το πρώτο άρθρο μου στη διατροφική στήλη του skalatimes με τίτλο “Τα Λέμε Διατροφικά με την Τάλια” δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς το #μένουμεσπίτι επηρεάζει κατά πολύ (και) τις διατροφικές μας συνήθεις.

Όπως προστάζουν οι μέρες ο περιορισμός στο σπίτι είναι θέμα ατομικής ευθύνης και προστασίας. Όμως, δεν συνεπάγεται με ευκαιρία για συχνό τσιμπολόγημα με αποτέλεσμα να ξεφύγουμε από τις διατροφικές μας συνήθειες. Πολλές διατροφικές συμπεριφορές έχουν ενοχοποιηθεί για την αύξηση του σωματικού βάρους. Μια από αυτές είναι και το τσιμπολόγημα, που δεν είναι τίποτα άλλο από την υπερκατανάλωση φαγητού, χωρίς ουσιαστικά το αίσθημα της πείνας!

Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω το άσκοπο τσιμπολογήμα;

  1. Μην ξεχνάτε το πρωινό! Ένα καλό και υγιεινό πρωινό θα δώσει στον οργανισμό σου την απαραίτητη ενέργεια και θα σε κρατήσει χορτάτο για αρκετές ώρες!
  2. Προγραμματίστε τα γεύματα σας… Μην αφήσετε τον οργανισμό σας να πεινάσει για να φάτε!
  3. Επιλέξτε θρεπτικά σνακ όπως ξηρούς καρπούς, ριζογκοφρέτες με φυστικοβούτηρο, smoothies φρούτων, γιαούρτι με βρώμη κ.α. με προσοχή!
  4. Τρώτε χωρίς να είστε μπροστά σε τηλεόραση ή υπολογιστή, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φάτε περισσότερη ποσότητα από αυτή που ίσως χρειάζεστε!
  5. Μην ξεχνάτε το νερό!
  6. Κάντε δραστηριότητες όπως να ζωγραφίσετε, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να ασχοληθείτε με τον κήπο ή να κάνετε γυμναστική στο σπίτι!

Θετική σκέψη και υπομονή!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!