Η μουσική είναι από τα καλύτερα αντίδοτα για την απομόνωση


Έρευνα υποδεικνύει ότι η μουσική έχει θεραπευτικές ιδιότητες και υποστηρίζει ότι στο μέλλον, η μουσική θα μπορούσε να «συνταγογραφείται» για να μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε, να αισθανθούμε πιο ευτυχισμένοι, να χαλαρώσουμε και να ξεπεράσουμε τη θλίψη.

Έρευνα από την British Academy of Sound Therapy – BAST, έδειξε ότι υπάρχει μια κοινή δοσολογία για τη μουσική και αποκάλυψε το ακριβές χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένας άνθρωπος να ακούσει μουσική ώστε να υπάρξει θεραπευτικό αποτέλεσμα. 

Τα τελευταία χρόνια, οι ψυχολόγοι έδειξαν ότι η μουσική μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία μας, οπότε οι ερευνητές του BAST θέλησαν να ανακαλύψουν αν θα ήταν δυνατό να «συνταγογραφείται» η μουσική για να μας βοηθήσει σε συγκεκριμένες συναισθηματικές καταστάσεις.

Η έρευνά τους «Η μουσική ως φάρμακο» (Music as Medicine) στην οποία συμμετείχαν 7.581 συμμετέχοντες, έφτασε στο συμπέρασμα ότι το 89% πίστευε ότι η μουσική είναι ουσιαστική για την υγεία και την ευεξία τους, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή μας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.psychologynow.gr/arthra-psyxikis-ygeias/egkefalos/egkefaliki-leitourgia/8582-se-13-lepta-i-mousiki-dioxnei-ti-thlipsi-kai-se-9-lepta-mas-kanei-pio-eftyxismenous.html?fbclid=IwAR30Gye8mDX_xFMEKLyFm2N9Ycw2qeH1rsWmX-eOBKKve-X3W19WPawGy64

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!