Humans of Larnaka : Ευδοκία Χαρίτου

Ευδοκία Χαρίτου: «Οι άνθρωποι πρέπει να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν»

To SkalaTimes αποκτά μια νέα στήλη, «Humans of Larnaka» (σύντομα σε blog), εμπνευσμένη από το photoblog (και μετέπειτα βιβλίο)που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010 στην Νέα Υόρκη ο φωτογράφος Brandon Stanton, «Humans of New York».
Στο Humans of Larnaka παρουσιάζονται άνθρωπο της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, γνωστοί, άγνωστοι, όλοι. Γιατί όλοι έχουν κάτι να πουν.

Σήμερα στη στήλη μας η Ευδοκία Χαρίτου.

«Ασχολούμαι εδώ και 20 χρόνια με το Graphic Design και εχω εργαστεί στο ΤKS, idea 7, Adgate, Συγκρότημα ΔΙΑΣ και Domus Island. Έπειτα, αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου γραφείο «Evdo Design Advertising Services», και έτσι μέχρι σήμερα κάνω αυτό που αγαπώ, χωρίς να σταματώ ποτέ να μαθαίνω και να ενημερώνομαι για ό,τι καινούριο έχει ο χώρος του σχεδιασμού».

«Το graphic design είναι μία τέχνη που εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό. Είναι μία δημιουργική διαδικασία που συνδυάζει τις τέχνες και την τεχνολογία, για να επικοινωνήσει ιδέες. Ο γραφίστας χρησιμοποιεί πολλαπλά μέσα οπτικής επικοινωνίας, εικόνες, σύμβολα, λέξεις, τυπογραφία, χρώματα, σχήματα και υφές. Στόχος του είναι να μεταφέρει το μήνυμα ενός πελάτη σε ένα συγκεκριμένο κοινό. 
Αρκετά συχνά ο γραφίστας συγχέεται με τον καλλιτέχνη, η αλήθεια όμως είναι αρκετά διαφορετική. Ο καλλιτέχνης δημιουργεί για να εμπνεύσει και να μοιραστεί κάτι που είναι αποκλειστικά δικό του, με το κοινό.  Ο γραφίστας, από την άλλη πλευρά, δημιουργεί για να επικοινωνήσει, να επιλύσει μέσω της οπτικής επικοινωνίας ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Η επιτυχία του δεν καθορίζεται από το πόσο όμορφο ή χαριτωμένο είναι αυτό που δημιούργησε αλλά από το μετρήσιμο αποτέλεσμα της δουλειάς του που μπορεί να είναι οι πωλήσεις ενός προϊόντος ή το αντίκτυπο που έχει το μήνυμα που θέλει να περάσει στο κοινό. Ασφαλώς το αντικείμενο ενός γραφίστα δεν είναι μόνο ο επιχειρηματικός κόσμος, η διαφήμιση και οι πωλήσεις αλλά καλείται να περάσει και κοινωνικά μηνύματα σε ένα πολλές φορές ετερόκλητο κοινό».

«Ζω στην Πανέμορφη Λάρνακα, είμαι παντρεμένη και έχω ένα κοριτσάκι…
Η Λάρνακα είναι η πόλη που αγαπώ άλλωστε είναι μια πόλη γεμάτη από κρυμμένες ομορφιές (αγαπημένο μέρος, η Πλατία Αγίου Λαζάρου)».

«Πιστεύω πως η Λάρνακα μας  χρειάζεται περισσότερη βελτίωση συντήρηση των  παλαιών κτιρίων στην πόλη μας. Να γίνει ίσως μια νομοθεσία για την πινακίδες να υπάρχει μια ομοιομορφία στα καταστήματα. Και να γίνουν περισσότερα εικαστικά έργα τέχνης».

«Νιώθω ευτυχισμένη όταν ταξιδεύω γιατί έτσι εμπλουτίζω τι γνώσεις μου και γνωρίζω καινούρια πράγματα».

«Φοβάμαι την καθημερινότητα (ρουτίνα), βαριέμαι εύκολα και θέλω κάτι καινούριο να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον μου αρέσει κάθε μέρα να είναι διαφορετική και συναρπαστική».

«Η καταστροφή του πλανήτη, του σπιτιού μας, είναι πραγματικά αυτοκαταστροφικό για την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι πρέπει να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν. Δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό από το μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης, το μεγαλείο της ίδιας της ανθρωπότητας…»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Έβδομη (7 η ) Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Δήμου Αθηένου / Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων (στη μνήμη Μαρίας Θεοδώρου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει και φέτος για 7 η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια τουφιλανθρωπική εκδήλωση «Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου». Η εκδήλωση αυτή διεξάγεταιστη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα»

Χθες Τετάρτη 08 Μαΐου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα» στο Δημαρχείο Λάρνακας.Παρόντες ήταν

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!