Η Λάρνακα χρειάζεται περισσότερο πράσινο / Ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο Λάρνακας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο Λάρνακας κ Ανδρέα Βύρα
και Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

 

Θέμα: Το πράσινο στη Λάρνακα / Μήπως θα μπορούσε να οριστεί εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας μια επιτροπή εθελοντών πολιτών με στόχο να αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό το πράσινο (με τα κατάλληλα δέντρα και φυτά) μέσα στη πόλη μας;

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το διαδικτυακό περιοδικό SkalaTimes δημοσίευσε την πιο κάτω φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, η οποία μας υπενθυμίζει ακόμη μια φορά τα οφέλη από το πράσινο και τα δέντρα.

Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας κάποιοι συνδημότες μας επικοινώνησαν μαζί μας, (είτε μέσω μηνυμάτων, είτε με σχόλια κάτω από τη φωτογραφία) για να μας τονίσουν πως είναι επιτακτική ανάγκη να τεθεί στόχος και προτεραιότητα για τις αρχές της πόλης μας να πρασινίσει η Λάρνακα μας, με δέντρα και φυτά.

Δυστυχώς παρατηρούμε πως η επιλογή δέντρων και φυτών πολλές φορές δεν είναι η κατάλληλη με αποτέλεσμα να φυτεύονται από τον Δήμο δέντρα και φυτά σε λάθος τόπους, (πχ κοντά στη θάλασσα ακατάλληλα δέντρα και φυτά που δεν ευδοκιμούν κοντά σε παραλίες) ή φυτά που είναι εποχιακά και μαραίνονται (και προσθέτουν έξοδα στο Δήμο με νέες αγορές φυτών). Αυτό μας το έχει επιβεβαιώσει και ο Αντιπρόεδρος του Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας κ. Σωτήρης Άρνος σε παλαιότερο άρθρο μας.
Υπάρχουν ειδικοί γεωπόνοι στο Δημαρχείο;
Μπορεί να τεθεί ψηλά στην ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα ΠΡΑΣΙΝΟΥ;
Μήπως θα μπορούσε να οριστεί εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας μια επιτροπή εθελοντών πολιτών με στόχο να αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό το πράσινο (με τα κατάλληλα δέντρα και φυτά) μέσα στη πόλη μας; Να σας αναφέρουμε ότι ήδη κάποιοι συνδημότες μας μας έχουν στείλει μηνύματα εκφράζοντας την επιθυμία να συμβάλουν προς αυτή την προσπάθεια, εθελοντικά.

Ο Δήμαρχος Λονδίνου ο Sadiq Khan εδώ και δύο χρόνια επιχειρεί να μετατρέψει το Λονδίνο στη πρώτη πόλη της Ευρώπης που θα είναι Πόλη-Εθνικό Πάρκο. (Στόχος: μεγάλο ποσοστό του Λονδίνου να είναι δεντροφυτεμένο, γεμάτο πράσινο).
To Πράσινο δεν είναι μόνο αισθητική ομορφιά αλλά και αρωγός δημόσιας υγείας και προστασίας περιβάλλοντος.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο Sadiq Khan με σκοπό να μετατρέψει τη βρετανική πρωτεύουσα στη πόλη που θα είναι το πρώτο εθνικό πάρκο (urban national park).
Με μια στοχευμένη στρατηγική ο Khan επιδιώκει να κάνει το Λονδίνο την πιο πράσινη πόλη της Ευρώπης και δηλώνει πως το περιβάλλον και η δημόσια υγεία είναι μέσα στις προτεραιότητες του.

Η Λάρνακα που είναι μια μικρή γειτονιά του Λονδίνου δεν μπορεί να μετατραπεί σε μια πράσινη όαση, και μάλιστα με θάλασσα;

Αναμένουμε απάντηση σας, όπως πάντοτε απαντάτε στους σοβαρούς προβληματισμούς και εισηγήσεις που αφορούν την πόλη μας.

 

Με εκτίμηση, εκ μέρους του SkalaTimes,
Γιώτα Δημητρίου
Δημοσιογράφος
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!