Τιμή και δόξα στους ήρωές της πόλης μας, στους ήρωες του Άη Γιάννη

Η Λάρνακα τίμησε και φέτος τους ήρωες της Δημοκρατίας, τα νεαρά παλικάρια της Λάρνακας, τους τέσσερις του Αϊ-Γιάννη που δολοφονήθηκαν από τους πραξικοπηματίες.
Το ΑΚΕΛ Λάρνακας κάθε χρόνο, πιστό στο ραντεβού μνήμης και τιμής, μας υπενθυμίζει πως ο εφιάλτης του ’74 δεν ήταν “πόλεμος” ήταν πραξικόπημα, που προηγήθηκε του πολέμου. Ήταν εφιάλτης, ταγμένος στο όνομα του φασισμού.
Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώθηκε από την ΕΕ ΑΚΕΛ Λάρνακας πριν λίγες μέρες στην πλατεία της Αλκής, εκεί ακριβώς που τα βόλια των φασιστών σώπασαν τους τέσσερις νέους άντρες, εκεί όπου βρίσκεται το μνημείο τους, στη καρδιά της πόλης.
Προηγήθηκε πορεία νεολαίας η οποία ξεκίνησε από το οίκημα της Αναγέννησης στη λαϊκή συνοικία του Αϊ-Γιάννη και κατέληξε στο χώρο της εκδήλωσης.

Σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε και το θρησκευτικό μνημόσυνο των τεσσάρων ηρώων στην εκκλησία του Άη Γιάννη στη Λάρνακα. Παρόντες, o βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης, η Βουλευτής Αμμοχώστου Σκεύη Κουκουμα, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, η Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου, το μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας του ΑΚΕΛ Λάρνακας και συντονιστής Πόλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άθως Καζαντζής και άλλοι επίσημοι.

Τα τέσσερα παλληκάρια της λαϊκής γειτονιάς του Αϊ-Γιάννη δεν φοβήθηκαν… Με το κάλεσμα του λαϊκού κινήματος για αντίσταση στους φασίστες, μαζί με άλλους συντρόφους τους βγήκαν άοπλοι για να διαδώσουν στη Λάρνακα ότι ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΖΕΙ.
Βγήκαν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία.
Την Δημοκρατία που αν δεν την υπερασπιστούμε δεν έχουμε τίποτα, καμία ελευθερία.
Τα τέσσερα παλλικάρια β
γήκαν να φωνάξουν στο λαό της Λάρνακας να μην υποκύψει στους φασίστες και στα εδώ όργανά τους, στους προδότες της ΕΟΚΑ Β’.
Και δολοφονήθηκαν…

Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας με την ευκαιρία των 45χρονων από το δίδυμο έγκλημα, προχωρήσε σε επετειακη έκδοση βιβλίου αφιερωμένο στη θυσία των τεσσάρων του Άη Γιάννη.
Πωλείται στη τιμή των €5
Μπορείτε να το βρείτε στα γραφεία της Ε.Ε ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!