Αυτή τη Κυριακή ας μη δώσουμε δύναμη στην αποχή

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια
SkalaTimes)

Δεν είμαστε πολιτικό σάιτ, είμαστε ένα διαδικτυακό περιοδικό που αγαπά τον πολιτισμό, τον ακτιβισμό και τη πόλη και επαρχία Λάρνακας.
Επιτελούμε ένα έργο, (έτσι τουλάχιστον πιστεύουμε), μέσα από συνεντεύξεις, άρθρα και μια δημοσιογραφία έτσι όπως την σπουδάσαμε και την ονειρευτήκαμε.
Έχουμε κάνει αρκετές εκδηλώσεις (διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, φιλανθρωπικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις) στα 7χρόνια πορείας μας.

Ωστόσο, ως ένα διαδικτυακό περιοδικό που επιθυμεί να βάζει το δικό του λιθαράκι για μια καλύτερη κοινωνία (ξεκινώντας από το “σπίτι” μας, δηλαδή τη Λάρνακα) έχουμε άποψη για πολλά και φυσικά και για την πολιτική.

Άλλωστε ο Αριστοτέλης είχε πει πως ο άνθρωπος είναι “φύσει πολιτικόν ζώον”.
“Ο άνθρωπος διαφέρει από όλα τα άλλα ζώα, γιατί μόνο αυτός είναι προικισμένος με λόγο, ο οποίος τον καθιστά ικανό να διακρίνει το δίκαιο από το άδικο, το αγαθό από το κακό, το ωφέλιμο από το βλαβερό” λέει.
Ας διακρίνουμε ποιο είναι το πιο ωφέλιμο σε αυτές τις εποχές που ζούμε, ας μελετήσουμε τι γίνεται στο τόπο μας, ας δούμε τις θέσεις όλων των κομμάτων (πλην όσων μπήκαν στην βουλή με φιλοχιτλερικές διαθέσεις) και ας αποφασίσουμε ποιο κόμμα και ποιος υποψήφιος είναι πιο κοντά σε αυτά που επιθυμούμε για τον τόπο και τα παιδιά μας και ας κατέβουμε στις κάλπες αυτή την Κυριακή διαβασμένοι, ως ενεργοί πολίτες.
Αυτή τη Κυριακή ας μη δώσουμε δύναμη στην αποχή.

Στο δικό μου μυαλό η Ευρώπη έχει αποτύχει σε πολλά, μα εξακολουθεί να είναι εκεί και εμείς να παραμένουμε μέλος της.
Ας στείλουμε λοιπόν εκπροσώπους στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου που να μας εκφράζουν οι απόψεις τους ή που τελοσπάντων θα πλησιάζουν όσο περισσότερο γίνεται σε αυτά που επιθυμούμε για την κοινωνία του τόπου μας, για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Η ανθρωπότητα δεν άλλαξε ποτέ με αδράνεια και αποχή.
Ήταν η δράση πάντα που έφερνε τις αλλαγές.
Ναι, το να μελετήσουμε και να κατέβουμε στις κάλπες διαβασμένοι, να ψηφίσουμε για μια Ευρώπη όσο πιο κοντά γίνεται στα μέτρα των όσων ονειρευόμαστε, είναι μια κάποια δράση.

Καλή ψήφο!
(Ξεκινήστε το “διάβασμα” από σήμερα, αν δεν έχετε ήδη αποφασίσει).

Υ.Γ Σε μια Ευρώπη που κινδυνεύει από την άνοδο της ακροδεξιάς, η ψήφος μας αυτή την Κυριακή, η ψήφος μας εκεί που πρέπει -και όχι σε νεοναζιστές – μπορεί ανάμεσα σε άλλα να βοηθήσει να σταματήσουμε το τέρας του φασισμού που απειλεί την Ευρώπη.
Η αποχή όμως μπορεί να πράξει το αντίθετο.
Kαι δεν θέλουμε άλλες Αννούλες Φρανκ!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Αννίτα Δημητρίου Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Αν δεν υπήρχε ένας σπουδαίος οραματιστής, ο Γλαύκος Κληρίδης, η Κύπρος δεν θα βρισκόταν σήμερα στην ΕΕ»

Εκδήλωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Ημέρα της Ευρώπης Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τίμησε σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης με μια συμβολική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην παρουσία

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

1. Εργασίες επιδιόρθωσης ασφαλτικού οδοστρώματος στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι

error: Content is protected !!