Ταβερνείο “Η Παλιά Γειτονιά”, στην πιο γραφική γειτονιά της Λάρνακας!

Η Λάρνακα εδώ και λίγους μήνες απέκτησε μια ταβέρνα που διαθέτει εξαιρετική κυπριακή κουζίνα, διασκέδαση με ζωντανή μουσική και βρίσκεται στην καρδιά της γραφικής Λάρνακας, στην Λαϊκή Γειτονιά.
Το Ταβερνείον  “Η Παλιά Γειτονιά” κερδίζει όλο και περισσότερους θαμώνες και το SkalaTimes αρπάζει την ευκαιρία για να κουβεντιάσει με τους δύο ιδιοκτήτες της ταβέρνας, τον Κώστα και τον Γιάννη.

SkalaTimes

Καταρχάς Κώστα θα ξεκινήσω από εσένα, πόσα χρόνια είσαι στο χώρο αυτό, των ταβερνων;
ΚΩΣΤΑΣ Αρκετά χρόνια. Πάνε περίπου γύρω στα 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι  με τον τομέα αυτό…

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της ταβέρνας “Η Παλιά Γειτονιά”;
ΓΙΑΝΝΗΣ
Αρχικά είχαμε μια μικρή ταβέρνα, για μόνο 20-30 άτομα και με φαγητό take away, σε μια γειτονιά που δεν προσφερόταν και τόσο για ταβέρνα. Ο κόσμος μας όμως ήταν αρκετός που ερχόταν εκεί για το φαγητό μας και μας έλεγαν να πάμε κάπου αλλού με μεγαλύτερη χωριτικότητα….
ΚΩΣΤΑΣ Κι έτσι αρχίσαμε λοιπόν να ψάχνουμε για ένα καινούριο χώρο. Η περιοχή εδώ μας κέρδισε για πολλούς λόγους.
ΓΙΑΝΝΗΣ Επειδή το φαγητό με το οποίο ασχολούμαστε είναι παραδοσιακό, αρχίσαμε να ψάχνουμε μέσα σε γνωστές παραδοσιακές γειτονιές να βρούμε τον κατάλληλο χώρο και καταλήξαμε στην Λαϊκή Γειτονιά της πόλης μας…

Kαταλήξατε στην Λαϊκή Γειτονιά, στη καρδιά της Λάρνακας!
ΓΙΑΝΝΗΣ Ναι, η γειτονιά εδώ έχει τεράστια ιστορία, την οποία ήδη γνωρίζαμε αλλά στη συνέχεια την μελετήσαμε ακόμη περισσότερο. Εδώ βρίσκονταν κάποτε, πριν χρόνια, όλες οι οικονομικοκοινωνικές συναλλαγές της πόλης.

Η ιστορία της περιοχής βρίσκεται και στο μενού της ταβέρνας σας…
ΚΩΣΤΑΣ
Ναι, για να ενημερώνουμε και τον κόσμο που ίσως να μην γνωρίζει την ιστορία της περιοχής εδώ.
ΓΙΑΝΝΗΣ Κατά τη γνώμη μας είναι η πιο γραφική περιοχή της Λάρνακας και χαιρόμαστε που τελικά βρήκαμε χώρο εδώ για την ταβέρνα μας, γιατί ταιριάζει με την φιλοσοφία μας, με την παραδοσιακή μας κουζίνα.

Και βεβαίως καθόλου τυχαίο το όνομα…Ταβέρνα Η Παλιά Γειτονιά!
ΚΩΣΤΑΣ
Καθόλου τυχαίο φυσικά!

Που οφείλεται η επιτυχία της ταβέρνας σας στους λίγους μήνες ζωής που έχει μέχρι στιγμής;
ΚΩΣΤΑΣ
Στο ότι η ταβέρνα διαθέτει καταπληκτικό φαγητό, κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα, το ότι βρίσκεται στη καρδιά της πόλης σε μια γραφική γειτονιά….
ΓΙΑΝΝΗΣ Επίσης στο ότι επιλέγουμε καλή ζωντανή μουσική κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο με τραγουδιστές που αλλάζουν και δεν είναι πάντα οι ίδιοι και αυτό αρέσει στον κόσμο και τα σχόλια που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά. Εδώ θα ακούσει κανείς λαϊκά, ρεμπέτικα, έντεχα.

Μπορεί κάποιος να διοργανώσει Prive πάρτυ εδώ στην ταβέρνα σας;
ΓΙΑΝΝΗΣ Βεβαίως και έχει συμβεί πολλές φορές να κλείσει κάποιος την ταβέρνα μας για ένα προσωπικό του event, party κτλ. Το φαγητό αρχίζει στις 7 και η κουζίνα είναι ανοικτή μέχρι τις 12, ενώ η ταβέρνα παραμένει ανοικτή μέχρι τις 2 το πρωί.

Όσον αφορά τα ποτά;
ΚΩΣΤΑΣ
Υπάρχει πλούσια συλλογή από ουίσκι, ζιβανίες, βότκες, κρασιά από τα κυπριακά οινοποιεία του τόπου μας, μπύρες κυπριακές, κ.α

H χωριτικότητα της ταβέρνας;
ΓΙΑΝΝΗ Ογδόντα άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες:
FB Page: https://www.facebook.com/%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%97-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%93%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC-344556722623531/
Tηλέφωνο: 96 444450

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

error: Content is protected !!