Δικαιώνεται ο αγώνας των πολιτών περιοχής Κρασά στην Λάρνακα

Ανακοίνωση Δικηγορικού Γραφείου Χριστόφορου Λάρκου


Στις 28.01.2019 ακυρώθηκε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 07.11.2014, στα πλαίσια της προσφυγής μας με αριθμό 78/15. 
Συγκεκριμμένα: Το υπουργικό Συμβούλιο την 07.11.2014 ενέκρινε την ανέγερση και λειτουργία μονάδας (εργοστασίου) παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών στην διαδικασία εντοπισμού και ανόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου, στην βιομηχανική περιοχή Αραδίππου (Κρασά) και Καλού Χωριού.
Το Υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας και Τουρισμού κατ’ εφαρμογή αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου υπέβαλε στις 10.07.2014 στην πολεοδομική αρχή, ειδοποιήσεις σε σχέση με την ανέγερση μονάδας υποστηρικτικών χρήσεων στην διαδικασία εντοπισμού και ανόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Συγκεκριμμένα η υπό αναφορά μονάδα (εργοστάσιο) αφορούσε μηχανολογικό εργοστάσιο, πλυντήριο διατρητικών σωλήνων, θάλαμο ελέγχου πίεσης, συναφή αποθηκευτικό χώρο για εξαρτήματα, σωλήνες και γραφεία και στην ανέγερση αποθηκευτικού χώρου για πρώτες ύλες, χημικά σε στερεά και υγρή μορφή και εργαστηριακό έλεγχο των χημικών ουσιών και έλεγχο των αποβλήτων.
Οι επιτυχόντες είναι ιδιοκτήτες κατοικιών ο καθένας στον Δήμο Αραδίππου, στην περιοχή Κρασά και πλησίον του εργοστασίου.
Η πιο πάνω δικαστική απόφαση που θα έχει ως αποτέλεσμα παύση λειτουργίας της συγκεκριμμένης μονάδας εργοστασίου, ήταν το θετικό αποτέλεσμα μακροχρόνιου αγώνα των πολιτών Κρασά και αποτελεί σταθμό ως προς την έννοια του τι είναι ”έννομο συμφέρον” και του αγώνα για καλύτερο περιβάλλον και υγείας των πολιτών.
Τους επιτυχόντες εκπροσώπησε το γραφείο μας Χρ. Λάρκου και Συνεργάτες ΔΕΠΕ με επικεφαλής την δικηγόρο κυρία Λουίζα Κουμή.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!