Στο Paris Fashion Week 2019 τρεις συμπολίτες μας

 

Η σχεδιάστρια μόδας Μαρία Αριστείδου από τη Λεμεσό, παρουσίασε τη συλλογή της Άνοιξη Καλοκαίρι 2019 στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι.

Η γνωστή σχεδιάστρια ζήτησε από τέσσερις καλλιτεχνές να ετοιμάσουν -head pieces τα οποία παρουσιάστηκαν μαζί με τη συλλογή της.
Ανάμεσα στους τέσσερις καλλιτέχνες και τρεις συνδημότες μας: Οι εικαστικοί Σπύρος Αγαθού και Αντώνης Τζιαρρίδης και ο αρχιτέκτονας Κώστας Ιακώβου.
Και ο Δημοσθένης Μιχαήλ από τη Λεμεσό.

Το Fashion Show έγινε στο Intercontinental Paris Grand.

Η Εμπνευση για το head piece του Σπύρου Αγαθού ήταν ο ίδιος ο τιτλος της συλλογης της Μαριας Αριστιδου SS2019 “SYPLEXIS”. Ο καλλιτέχνης προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι το οποίο συν-μπλεκεται και αλληλοστηρίζεται μεταξύ του,με μια σταθερή επανάληψη. Αν δηλαδή αφαιρέσεις ένα κομμάτι από τα στοιχεία που συνθέτουν το αποτέλεσμα,τότε η ολότητα θα είναι ελλειπής. Ετσι λοιπόν χρησιμοποιώντας χαρτί απο 100% κοττον χαραγμένο στο χέρι δημιούργησε την δικη του «σύμπλεξη» συνδυάζοντας πάντα την ιδέα της σχεδιάστριας με τη δική του και με το ένδυμα με το οποίο παρουσιάστηκε.

O Κώστας Ιακώβου δημιούργησε ένα head piece εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική αποτύπωση των καμπύλων ενός τοπίου σε χαρτί. Έτσι δημιουργήθηκε ένα καινούργιο τοπίο για το headpiece που θα συνόδευε το σύνολο/φόρεμα της Μαρίας Αριστείδου. Σχεδιασμένο σε ένα λεπτό φύλλο ξύλου καρυδιάς και με κόψιμο/ χάραξη σε μηχάνημα lasercut, χρησιμοποιώντας την τεχνική της καμπυλωσης του ξύλου μέσω υγρασίας δημιουργήθηκε το μοναδικό αυτό κομμάτι για το Symplexis.

To headpiece του Αντώνη Τζιαρρίδη είναι εμπνευσμένο από τη δουλειά του σε συνδυασμό με το σκεπτικό της σχεδιάστριας αλλά και το σύνολο της συλλογής. Ο καλλιτέχνης έχει χρησιμοποιήσει υλικά ελαφριά έτσι ώστε να μπορούν να στηριχθούν στο κεφάλι δίνοντας συνάμα, όμως, τη βαρύτητα που έχουν τα έργα του.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!