Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη Διάσταση στη Λάρνακα

Τα τραγούδια των άλλων – Διονύσης Σαββόπουλος και Διάσταση
στις 18 Ιανουαρίου στη Λάρνακα

Είναι  μια μουσική παράσταση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον μεγάλο αυτό τραγουδοποιό τον Διονύση Σαββόπουλο, μαζί με το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση», με  30 μουσικούς από Κύπρο και Ελλάδα και ενορχηστρώσεις δύο σπουδαίων μουσικών, του Ελλαδίτη και μόνιμου συνεργάτη του Δ. Σαββόπουλου, Γιώτη Κιουρτσόγλου και του Κύπριου συνθέτη Βάσου Αργυρίδη.

Επί σκηνής  κλιμάκιο πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς  υπό την διεύθυνση  του Πάρη Ξάνθου.
Διεύθυνση  του Φωνητικού Συνόλου Αντριάνα Σεργίδου.

Τραγούδια άλλων ομότεχνων του, παλαιοτέρων και νεοτέρων, από τον Αττίκ ή τον Μάρκο Βαμβακάρη π.χ. μέχρι τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Φοίβο Δεληβοριά και άλλων, τραγουδά και παρουσιάζει σ΄ αυτή τη συναυλία του ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Το πρόγραμμα του διανθίζεται από τις αφηγήσεις του πάνω στην γνωριμία, τις αναμνήσεις και τις σκέψεις του γι αυτούς τους αξιαγάπητους δημιουργούς και τα τραγούδια τους.
Είναι η πρώτη φορά που ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν στηρίζεται στα δικά του τραγούδια αλλά – κυρίως- στα τραγούδια των άλλων που αγάπησε και τα ζήλεψε.
Η ομορφιά τους τον βοήθησε να εμβαθύνει και στη δική του τέχνη, όπως λέει ο ίδιος.

Όλοι οι συντελεστές  τραγουδούν και παίζουν εικοσιτέσσερα τραγούδια, σαν μια μεγάλη μουσική τοιχογραφία που καλύπτει εκατό χρόνια ελληνικής τραγουδοποιίας. 

Τα τραγούδια θα συνοδεύονται από ειδικές προβολές με φωτογραφίες όλων των πιο πάνω συνθετών.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!