Σπρέι παντού….

Γράφει Χριστάκης Παπαδόπουλος
Πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας

Δεν είμαι κοινωνιολόγος, ούτε ψυχολόγος, ούτε έχω κάποια άλλη ειδικότητα έτσι ώστε να καταλάβω τι έχουν παραπάνω ή λιγότερο αυτοί που γράφουν με σπρέι στους τοίχους και στις πινακίδες τροχαίας καί όπου αλλού βρουν “κατάλληλο έδαφος”.

Γράφουν Ανο, ΑΕΚ, 94Α σειρά κατάταξης στον στρατό θύρα 9 8 5 7 και οποιανδηποτε άλλη θύρα έχουν στο μυαλό τους και άλλα αισχρά που αντιπροσωπεύουν την δική τους προσωπικότητα και πιστεύω.

Το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στην πόλη μας αλλά σ’ ολόκληρο το νησί. Την περασμένη εβδομάδα είχα επισκεφθεί την Πάφο και σε ολόκληρη σχεδόν την διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο όλες οι πινακίδες είχαν γραμμένα διάφορα με σπρέι, κάτι που δυσκόλευε την ανάγνωση των πινακίδων.

Οι παραπάνω από αυτές τις πινακίδες είναι πληροφοριακές και θα διερωτόνται και οι τουρίστες σε ποια χώρα ήλθαν διακοπές!

Το φαινόμενο αυτό είναι σοβαρό και έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Πρέπει ή πολιτεία να σκεφθεί τρόπους γιατην επίλυση του προβλήματος αυτού το συντομότερο.

Να βρει τρόπους για περιορισμό, διότι είναι αδύνατο να το εξαλείψει εντελώς.
Μιά λύση είναι να βάλει πιό ψηλές πινακίδες έτσι ώστε να μην φτάνουν να γράφουν πάνω σε αυτες και επίσης αν υπάρχουν νέα υλικά που να μπορεί να τοποθετηθούν στην επιφάνεια και να αφαιρείται εύκολα η μπογιά από το σπρέι.


————————————————————————–

Σημείωση/διευκρίνηση του SkalaTimes: Το SkalaTimes αγαπά και στηρίζει το γκράφιτι, αλλά οι βανδαλισμοί στις πινακίδες με προσωπικά πιστεύω και σήματα της αρεσκείας του καθενός, δεν είναι ούτε τέχνη του δρόμου, ούτε γκράφιτι. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!