Αντίο στη Louise Hay της Κύπρου….

Φώτο, Κείμενο: SkalaTimes

Η Μιράντα Σιδερά “έφυγε” μετά από μια έντονη και δύσκολη μάχη που έδινε εδώ και μήνες για τη υγεία της. Βέβαια, άνθρωποι που πρόσφεραν κοινωνικά στο τόπο, άνθρωποι που ήταν μπροστά από την εποχή και τo τόπο τους, άνθρωποι που αγαπήθηκαν μέσα από τα βιβλία και την προσωπικότητα τους, δεν φεύγουν ποτέ. Μένουν για πάντα….
Η Μιράντα, αν και καταγόταν από τη Λευκωσία, ζούσε στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην παραθαλάσσια περιοχή στα Περβόλια, δίπλα από τη θάλασσα που τόσο πολύ αγαπούσε. 

Όταν αρχές του 2018 (Φεβρουάριο) έγραφε το πιο κάτω μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι “η Louise Hay της Κύπρου” θα μας αποχαιρετούσε για τα καλά λίγο πριν φύγει το 2018.

Συγκεκριμένα η Μιράντα είχε γράψει:

«Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι
Πραγματικά λυπάμαι που αναγκάζομαι να σας γράψω αυτό το «λυπημένο» newsletter για να σας αναφέρω ότι λόγω κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω εντελώς ξαφνικά, αναγκάζομαι να σταματήσω ΟΛΕΣ τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορώ να απαντώ ούτε τηλέφωνο, ούτε email, ούτε μηνύματα στο facebook, messenger κλπ. ούτε να κάνω οποιαδήποτε διάλεξη ή σεμινάριο.
Πρέπει να συγκεντρώσω όλες τις δυνάμεις μου, σωματικές, νοητικές και ψυχικές για να κάνω το δικό μου μικρό κομματάκι για να βοηθήσω Εκείνον που έχει τον τελικό λόγο για όλα.
Μόλις ξεπεραστεί η «πρόκληση» αυτή, θα σας στείλω ένα χαρούμενο newsletter για να σας ενημερώσω ανάλογα.
Μέχρι τότε εύχομαι να ‘μαστε όλοι πάντα καλά.
Με την αγάπη μου
Μιράντα»

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίω Κωνσταντίνου και Ελένης στην Λευκωσία στις 2:30.

Στη τελευταία συνέντευξη της στο διαδικυακό μας περιοδικό, τον Μάιο του 2016, η Μιράντα είχε πει : Είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ας κάνουμε λοιπόν ο καθένας μας, ότι καλύτερο και ότι πιο όμορφο μπορούμε!”

Ολόκληρη η συνέντευξη:
https://www.skalatimes.com/2016/05/23/%CE%BC%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC/
Η ΜΙΡΑΝΤΑ
H Mιράντα ήταν Κοινωνικός Επιστήμονας, Εκπαιδεύτρια σεμιναρίων, Συγγραφέας και Σύμβουλος Σχέσεων.
Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες με ειδίκευση στην Ψυχολογία στην Αγγλία, μετά στην Αμερική έγινε Σύμβουλος Σχέσεων, ξανά στην Αγγλία έγινε Νευρογλωσσικός προγραμματιστής και μετά έγινε στην Ελλάδα Συντονίστρια σεμιναρίων γέλιου.  
Ήταν εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, συνεργάτης και εκπαιδεύτρια του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου, της Παγκύπριας Συνεργατικής Συνομοσπονδίας και μέλος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Νευρογλωσσικών Προγραμματιστών.
Η Μιράντα είχε πλούσια εμπειρία στη διεύθυνση και παρουσίαση σεμιναρίων, εργαστηριών και προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, ιδιαίτερα στους θεματικούς τομείς του επαγγελματισμού στις επιχειρήσεις, των ανθρώπινων σχέσεων, της επαγγελματικής επικοινωνίας και συμπεριφοράς, του σωστού τρόπου διαβάσματος των παιδιών, της βελτίωσης της μνήμης , της απόκτησης αυτοπεποίθησης καθώς και της αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.
Ίδρυσε το Εκπαιδευτικό Κέντρο LAMARQUE το οποίο πρόσφερε εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης σε στελέχη επιχειρήσεων στον ιδιωτικό, κρατικό και ημικρατικό τομέα καθώς και το Ιδιωτικό Φροντιστήριο LAMARQUE το οποίο πρόσφερε μαθήματα σε μαθητές και ενήλικες. Ίδρυσε επίσης τη δική της σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η οποία πρόσφερε αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματα Γραμματειακών Σπουδών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Εκπαιδεύτηκε προσωπικά από τους παγκόσμια γνωστούς στον τομέα τους Δρ Τζων Γκραίη, Δρ Ρίτσαρτ Μπάντλερ, Άντονυ Ρόμπινς και Πωλ Μακκένα και υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή της μεθόδου του νοητικού προγραμματισμού στην Κύπρο καθώς και των σεμιναρίων γέλιου.Όλα τα σεμινάρια της είχαν συνήθως εμφανή και μόνιμα αποτελέσματα.
Ως σύμβουλος σχέσεων, στις προσωπικές συναντήσεις που έκανε στο γραφείο της στη Λάρνακα, ειδικευόταν στις σχέσεις αντρών και γυναικών, γονιών και παιδιών καθώς και σχέσεων του καθενός με τον εαυτό του.
Έχει εκδώσει δέκα βιβλία τα πιο πολλά από τα οποία έγιναν μπεστ σέλλερς.
Συνεργαζόταν για χρόνια τακτικά με τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, και έδινε διαλέξεις σε σχολεία, συνδέσμους γονέων, λέσχες, σωματεία κ.α.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!