Για τον Μάνο…

Γιώτα Δημητρίου

Το να γράφει κανείς για τον Μάνο, ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές δύσκολες κοινωνικοπολιτικά και οικονομικά, σε εποχές που χάνουμε αυτά που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες, το να γράφει κανείς για τον Μάνο Λοίζο σε τέτοιες εποχές, είναι οδυνηρό. Είναι οδυνηρό γιατί μας υπενθυμίζει πως η ρήση “ουδείς αναντικατάστατος” δεν ισχύει, μας υπενθυμίζει πόσο ανάγκη έχουμε σήμερα την μουσική και την ποίηση που δείχνει δρόμους και ακονίζει μυαλά.
μανοσ

Ο Μάνος Λοίζος είναι αναγκαίος στις μέρες μας. Χρειαζόμαστε μια φωνή να μας πει πως Η ΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ, χρειαζόμαστε να ακούσουμε πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ, θέλουμε και έχουμε ανάγκη να σιγοψυθιρίζουμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ. Μα προπάντων, ναι, έχουμε ανάγκη να φωνάξουμε ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΑΜΠΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ….
Βέβαια με όλα αυτά που συμβαίνουν (συνεργατισμός, παιδεία, ιδιωτικοποιήσεις, εκποιήσεις, κτλ) η “Τσιμινιέρα” πλανιέται στο κεφάλι μας και ο στίχος ΚΑΛΙΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Ο Μάνος ήταν επαναστάτης, ιδεολόγος, ποιητής,αγωνιστής μέσα από τη τέχνη του, έδινε το φως για να δει ο λαός μέσα στο σκοτάδι που τον έριχναν.

Ο Μάνος Λοίζος….Έφυγε σαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 1982. Μα είναι πάντα εδώ μέσα από το έργο του…. Να φωτίζει σε δύσκολες εποχές, όσους φυσικά θέλουν το φως.

Πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9B%CE%BF%CE%90%CE%B6%CE%BF%CF%82

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!