Εναρκτήρια έργα νέας θεατρικής περιόδου Θεάτρου “ΣΚΑΛΑ”

 θεατροσκαλα

Η Κύρια Σκηνή του Θεατρου ΣΚΑΛΑ θα παρουσιάσει σε παγκύπρια πρεμιέρα το σύγχρονο νεοελληνικό έργο «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018- Ώρα: 8.30μ.μ.

Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Σάββατο – 8.30μ.μ. & Κάθε Κυριακή – 6.30μ.μ.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης, Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής,  Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντή
Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άντρια Δημητρίου, Χριστόφορος Χριστοφόρου.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα σύγχρονο και έξοχο νεοελληνικό έργο το οποίο πρώτη φορά θα ανεβεί στην Κυπριακή σκηνή, όπου ο συγγραφέας καταγράφει με τρόπο αφοπλιστικά καίριο ότι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει οδυσσεϊκό πνεύμα – την αιώνια περιπλάνηση, τις μεταμορφώσεις, τις προσποιήσεις, τις αποδράσεις και τις καταφυγές ενός λαού θύτη και θύματος, κυνηγού και κυνηγημένου, κυνικού και ευαίσθητου, προδομένου και προδότη, μάρτυρα και καταδότη.

Ένα αξιοσημείωτο θεατρικό κείμενο που τοποθετείται στο εν εξελίξει παρόν διαπραγματευόμενο παρ’ όλα αυτά, θέματα διαχρονικά όπως ο αγώνας των ανθρώπων για επιβίωση, οι δυσκολίες προσαρμογής στη μεταβαλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα αλλά και οι συγκρούσεις στο πεδίο των σχέσεων τους. Τα θέματα αυτά συμπλέκονται με αριστοτεχνικό τρόπο και διεισδυτικό χιούμορ όπως τον κωμικοτραγικό τρόπο γραφής του Τσέχωφ. Οι χαρακτήρες του «Άγριου Σπόρου» θυμίζουν τους ήρωες του Βυσσινόκηπου όπου αδυνατούν και αυτοί να συμπλεύσουν με την Κοινωνική πραγματικότητα που τους έχει περιβάλει. Οι πρακτικές του παρελθόντος δεν μπορούν μεν να σταθούν στο ύψος και την πολυπλοκότητα των σύγχρονων προβλημάτων, αλλά ο Σταύρος, ως Άγριος Σπόρος θα αντέξει όπως συνέβαινε πάντα και έρχεται να επαληθεύσει το πρώτο μεταπολεμικό μας καλούπι ελληνικής ιθαγένειας και ήθους: τον Στέλιο της «Αυλής των Θαυμάτων». Η πολλοστή εξαίσια εκδοχή του. Έργο ρεαλιστικό, αναδεικνύει την αλήθεια που δεν είναι μονοσήμαντη. Αυτά τα στοιχεία θα προσπαθήσει να αναδείξει η παράσταση.

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ θα παρουσιάσει το έργο «Το Αστρογέννητο παιδί» του Όσκαρ Ουάϊλντ:

Πρεμιέρα: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 – Ώρα 11.00 π.μ.

Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Κυριακή – Ώρα 11.00 π.μ. μέχρι 2/12/18

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη, Σκηνικά/ Κοστούμια: Γιώργος Αχιλλέως.  Μουσική: Ανδρέας  Γερολέμου, Ενορχήστρωση τραγουδιών: Βαλεντίνος Βαλιαντή, Χορογραφίες: Ρόζα Μαρία Πάντζη
Ηθοποιοί: Μαρία Ζορλή, Μαρία Μεσαρίτη, Δημήτρης Χατζηπαύλου, Χρίστος Χρυσάνθου, Γιώτα Ηλία.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Μια κρύα νύχτα του χειμώνα ένα λαμπερό αστέρι, όμοιο με κομμάτι από χρυσάφι, πέφτει από τον ουρανό, αγγίζοντας κι άλλα αστέρια στην τροχιά του. Φωλιάζει στο χιονισμένο δάσος. Ένας ξυλοκόπος σκύβει να πιάσει το θησαυρό. Σηκώνει το χρυσαφένιο μανδύα που είναι καμωμένος από αστέρια, αλλά δεν υπάρχει θησαυρός. Ούτε χρυσάφι, ούτε ασήμι. Μονάχα ένα παιδί που κοιμάται, ένα αστερόπαιδο…

Και έτσι αρχίζει η ιστορία και το ταξίδι της ζωής για το αστρογέννητο παιδί που έρχεται να μας ταξιδέψει μαζί του και να μας διδάξει για τις μεγάλες αξίες όπως η ομορφιά, η καλοσύνη, η ταπεινότητα, η μετάνοια, η ηθική, η δικαιοσύνη, η προσφορά, η Αγάπη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!