Απάντηση προς ΥΠΟΙΚ : Όταν με το ένα δάκτυλο δείχνετε τους άλλους τα άλλα τρία δείχνουν εσάς

protect our schoolsTης Στέλλας Δημητρίου

“Παίρνω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο επειδή δεν εμπιστεύομαι τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου, αφού δεν μπαίνουν στην εκπαίδευση με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ κριτήρια. Εσείς θα εμπιστευόσασταν το παιδί σας σε εκπαιδευτικούς που έχουν διοριστεί επειδή απλά ήρθε η σειρά τους, και όχι επειδή έχουν επιλεγεί με βάση κριτηρίων.” (Χάρης Γεωργιάδης)

Έχουμε και λέμε:
1. αξιοκρατία (η) [aksiokratía]: η επιλογή, προώθηση ή επικράτηση εκείνων που αντικειμενικά είναι και θεωρούνται οι πιο άξιοι και ικανοί: H ~ στις προσλήψεις του δημοσίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες. ANT αναξιοκρατία.

2. ικανότητα: H ικανότητα αποτελεί μία τυποποιημένη απαίτηση, προκειμένου ένα άτομο να εκτελεί υπεύθυνα και αυτόνομα κάποια προκαθορισμένη εργασία/έργο ή λειτουργία. Η ικανότητα βασίζεται σε ένα συνδυασμό γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών (προσωπικών, κοινωνικών στο περιβάλλον εργασίας). Η αποτελεσματικότητα της συνδυασμένης εφαρμογής αυτών στην πράξη καθορίζει και το επίπεδο της ικανότητας. Οι ικανότητες αναπτύσσονται και βελτιώνονται με την εκπαίδευση και την εμπειρία, ενώ μπορεί να είναι γενικές ή ειδικές για κάποιο εξειδικευμένο επάγγελμα (επαγγελματικές ικανότητες, όπως πχ η πτητική ικανότητα για έναν πιλότο αεροσκαφών).

3. Με βάση τα πιο πάνω οι εκπαιδευτικοί (στην πλειοψηφία τους)
– με αξιοκρατικές διαδικασίες και μεγάλο κόπο πέτυχαν θέσεις σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατόπιν ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ και κατατακτήριων ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
-η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ τους περιείχε συνδυασμό γνώσεων, δεξιοτήτων και πρακτική εφαρμογή, στις οποίες ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ κατ’ επανάληψη
-το πτυχίο τους, είναι απόδειξη της απόκτησης όλων των πιο πάνω και ΕΥΘΥΝΗ για την απόδοσή του φέρει το εκάστοτε εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοίτησαν, καθώς αυτό τους ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ, τους ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ και τους ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ. Το ίδρυμα αυτό τυγχάνει αξιολόγησης, έγκρισης και ελέγχου από το ΥΠΠ.
-εγγράφονται σε κατάλογο για διορισμό, ο οποίος βασίζεται στην πιο πάνω σειρά ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ
-με την εισδοχή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα ως επαγγελματίες, τελούν ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ και ΔΙΑΡΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ώστε να ΚΡΙΘΟΥΝ ΙΚΑΝΟΙ και την ΕΥΘΥΝΗ φέρει ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ (ΥΠΠ)
-ανά διετία ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ από τον ίδιο φορέα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1.εάν το πιο πάνω σύστημα λειτουργεί σωστά δεν τίθεται θέμα ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

2.ο κατάλογος διοριστέων ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ καθότι δεν προσβάλλεται από ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ή ΚΟΥΜΠΡΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ παράγοντες (δεν συμφέρει φυσικά στα δεδομένα της χώρας μας καθώς οι σχέσεις δοσοληψίας ανάγονται σε επιστήμη και μεταμφιέζονται σε αξιοκρατικές διαδικασίες -βλέπε σκάνδαλο με εξετάσεις διορισίμων)

3.ο εκπαιδευτικός δεν κρίνεται εάν είναι ΙΚΑΝΟΣ από τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις περιεχομένου ή παπαγαλίας γνώσεων. Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του είναι αξιολογήσιμη και μετρήσιμη ΜΟΝΟ σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΑΞΗΣ.

4. Την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ για απομάκρυνση των ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, στήριξη ΤΩΝ ΜΑΧΙΜΩΝ και ΕΙΣΔΟΧΗ των ΙΚΑΝΩΝ την ΦΕΡΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠ. ΙΔΡΥΜΑ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΠ ).

ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!