Το τέλειο δεν είναι λεπτομέρεια, αλλά η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει το τέλειο

tra

χπΓράφει ο Χριστάκης Παπαδόπουλος
Πρώην Αστυνομικός Διεθυντής Λάρνακας

 

Κάποια πράγματα φαίνονται ασήμαντα. Άλλοτε δεν τα προσέχουμε και κάποτε τα προσέχουμε αλλά δεν δίνουμε σημασία.

Είναι αυτά που κάνουν άνετη τη ζωή μας και μας επιτρέπουν να ζούμε σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.
Τ
α πράγματα αυτά είναι πάρα πολλά και δεν θα αναφερθώ σε όλα, για να μην σας κουράσω, αλλά πρόθεση μου είναι να τα εντοπίζω και να τα αναφέρω από καιρό εις καιρό, πιστεύοντας ότι κάτι μπορεί να γίνει και να διορθώσουμε όσα μπορούμε.

Το τέλειο αγαπητοί μου δεν είναι λεπτομέρεια, αλλά η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει το τέλειο.

Αν έχετε επισκεφθει τη Λεμεσό τελευταίως θα έχετε διαπιστώσει (δυστυχώς για όσους ζούμε στη Λάρνακα) ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την Λάρνακα.
Αυτό το λέω όχι από ζήλια ούτε και για να απαξιωσω τ
η πόλη μας προς Θεού. Το αναφέρω μόνο και μόνο για να καταλάβουμε την διαφορά των δύο αυτών πόλεων που είναι στην ίδια χώρα, είναι και οι δύο παραθαλάσσιες και έπρεπε περίπου να έχουν το ίδιο επίπεδο με μια μικρή ίσως διαφορά και όχι με την υφιστάμενη.
Για το παραλιακό μέτωπο των φοινικούδων γράψαμε όλοι πάρα πολλά και εύχομαι να γίνει κάτι διότι όταν πας μία βόλτα εκεί σε πιάνει -πραγματικά- κατάθλιψη με αυτά που βλέπεις.

Η πόλη μας κύριοι έχει μείνει στό έλεος της. Πεζοδρόμια; δρόμοι; Παρανομίες καα αυθερεσίες καταστηματαρχών, εστιατόρων και περιπτεριούχων που πήραν πεζοδρόμια και μέρος τού δρόμου; Θα πω και κάτι που είναι σημαντικό αλλά ίσως κανείς δεν το παρατηρεί: Τα φώτα τροχαίας απo τoν καιρό που τοποθετήθηκαν δεν έχουν καθαριστεί ποτέ! Με αποτέλεσμα από την πολλή σκόνη πουέχουν και την ακαθαρσία να μην βλέπεις τι χρώμα ανάβει και να νομίζεις ότι έχεις αχρωματοψία! Την ημέρα με τον ήλιο σε πολλά σημεία δεν διακρίνεις το χρώμα από την πολλή ακαθαρσία και σκόνη!
Ρίξετε μια ματιά σε αυτά αν δεν τα έχετε προσέξει μέχρι σήμερα. Ή κατάσταση αυτή δείχνει σε ποιό χάλι είμαστε με πολλά άλλα που χαλούν την ήδη άθλια εικόνα της πόλης μας.

Κύριοι ιθύνοντες της πόλης μας, κάντε αυτά τα μικρά και “ασήμαντα” και μετά βλέπουμε και για τα μεγάλα και άλλα μεγαλεπήβολα έργα που τον απλό πολίτη δεν τον συγκινούν ιδιαίτερα, αν και σίγουρα είναι επιθυμητά και χρειάζονται στη πόλη μας!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!