Οι εμπαιγμοί της κυβέρνησης κατά της Λάρνακας έχουν σπάσει κάθε ρεκορ κοροϊδίας

λαρ

βυραςΟι εμπαιγμοί της κυβέρνησης κατά της Λάρνακας για λιμάνι και πετρελαιοδεξαμενές έχουν σπάσει κάθε ρεκορ κοροϊδίας.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Βύρας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του, εντός και εκτός Κύπρου (βλέπε αρμόδιες επιτροπές Ευρωκοινοβουλίου) για να δώσει ένα τέλος στην ατέλειωτη κοροιδία κατά της Λάρνακας και των κατοίκων της. Μια κοροϊδία που θέτει σε κίνδυνο ζωές, περιβάλλον, υγεία και κάθε ανάπτυξη στη πόλη του Ζήνωνα. 

Πιο κάτω η επιστολή που στάλθηκε σήμερα στην Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από το Δήμο Λάρνακας με θέμα το λιμάνι της πόλης. 

Έντιμη Κυρία
Βασιλική Αναστασιάδου
Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών Και Έργων
ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Αγαπητή Κυρία Υπουργέ,

Με έκπληξη παραλάβαμε την επιστολή  του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου λίγες μέρες πριν την ημερομηνία λήξης της τελικής υποβολής προσφοράς από τον Επενδυτή  στις 7/9/2018.

Κάποιοι, λίγες μέρες πριν την λήξη της διαδικασίας βάζουν θέμα για ένα έργο που προγραμματίζεται για 10ετίες  με αυτή τη μορφή και με περισσότερο ενδιαφέρον καταθέτουν εισηγήσεις και απόψεις για την ανάπτυξη και τη χρήση του Λιμανιού, αγνοώντας τις  θέσεις των δημοτών και του Δήμου Λάρνακας.

Ως Δήμος Λάρνακας είμαστε οι πρώτοι που εναντιωθήκαμε στο πλαφόν και σε καμμία περίπτωση  δεν επιθυμούμε το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, αλλά από την άλλη δεν  μπορούμε να συνεχίσουμε να μείνουμε απαθείς για ένα από τα πιο παραγωγικά μέρη της Λάρνακας, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο και δεν αναπτύσσεται, με αποτέλεσμα  να αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης μας.

Θέλουμε να τονίσουμε στους πάντες ότι οι αποφάσεις για την πόλη μας  δεν θα λαμβάνονται με κριτήριο τα προσωπικά ιδιωτικά συμφέροντα αλλά με κριτήριο  το συνολικό καλό της πόλης μας.

Δεν μας πείθει το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων που τελευταία μέρα πριν την υποβολή των προσφορών θέλουν «δήθεν» το καλό της πόλης και του τόπου και θέλουμε να τονίσουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Καλούμε την Κυβέρνηση  να συνεχίσει τη διαδικασία  των προσφορών που είναι προς το τέλος της για αξιοποίηση του Λιμανιού και της Μαρίνας, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας που αφ΄ ενός να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τον δημόσιο πλούτο και αφ΄ετέρου να δίνει μια νέα προοπτική ανάπτυξης  στην Πόλη και Επαρχία Λάρνακας.

 

Με εκτίμηση,

Α. ΒΥΡΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Κοινοποίηση:

 –       Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου

       Βουλευτές Λάρνακας

       Πρόεδρο ΚΕΒΕ

       Πρόεδρο ΟΕΒ

       Πρόεδρο ΕΒΕΛ

       Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

       Παγκύπριο Σύνδεσμο Εισαγωγών και Βιομηχάνων Ζωοτροφών και Πρώτων Υλών Ζωοτροφών

       Συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ Λάρνακας

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

error: Content is protected !!