Σχολικά είδη στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών στην Ελλάδα παρέδωσε η ΠΟΓΟ και η ΟΓΕ

 1

Σχολικά είδη και γραφική ύλη για τα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών στην Ανατολική Αττική παρέδωσε το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας την περασμένη Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Αντιπροσωπεία του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ αποτελούμενη από τη Γενική Γραμματέα και βουλευτή Σκεύη Κουκουμά και την Επαρχιακή γραμματέα ΠΟΓΟ Αμμοχώστου Νίκη Στέκα, μετέβησαν στην Αθήνα όπου, μαζί με μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με επικεφαλής την Πρόεδρο Χριστίνα Σκαλούμπακα, παρέδωσαν τις σχολικές τσάντες και άλλα σχολικά είδη που συνέλεξαν μέσα από την κοινή εκστρατεία που πραγματοποίησαν σε Ελλάδα και Κύπρο τις προηγούμενες μέρες.  Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η ΠΟΓΟ και η ΟΓΕ πραγματοποίησαν αυτή την εκστρατεία με στόχο την στήριξη και ανακούφιση των δεκάδων παιδιών από οικογένειες που πλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Μάτι και τα οποία φιλοξενούνται σήμερα σε κατασκηνώσεις.
allhleggyh-oge-pogo-sta-paidia-pyroplhkton-2
Η αντιπροσωπεία της ΠΟΓΟ και της ΟΓΕ, συνοδευόμενη από μέλη της Επιτροπής Πυρόπληκτων, επισκέφθηκε το Κέντρο Αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατ. Αττικής στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης, την κατασκήνωση της πολεμικής αεροπορίας, την 5η κατασκήνωση Δήμου Μαραθώνα και τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα Δήμου Μαραθώνα. Στις κατασκηνώσεις, τα μέλη των δύο γυναικείων οργανώσεων παρέδωσαν τα είδη που συνέλεξαν αλλά ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις οικογένειες των πυρόπληκτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα μέλη της Επιτροπής Πυρόπληκτων ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της ΠΟΓΟ για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικογένειες των πυρόπληκτων όπως: η άμεση αποζημίωση των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, η λήψη μέτρων για αποκατάσταση των εργαζομένων που πλήγηκαν και ασφαλή στέγαση για όσους δεν μπορούν να μείνουν στην οικία τους, η επιδότηση ενοικίου για όσους το χρειάζονται, η ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών από το κράτος, η άμεση αποκατάσταση των υποδομών. Τόνισαν επίσης την ανάγκη για  ταχύτατη αντιμετώπιση των ελλείψεων στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και η εκπόνηση σχεδίου πρόληψης παρόμοιων φαινομένων.
Πυροπληκτοι 4
Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ εξέφρασε την συμπαράσταση ολόκληρου του κυπριακού λαού προς τις οικογένειες των πυρόπληκτων. Επεσήμανε επίσης την αλληλεγγύη της ΠΟΓΟ στην προσπάθεια που αναπτύσσει η ΟΓΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και την Επιτροπή Πυρόπληκτων για να ανακουφιστούν οι πυρόπληκτοι και να ανταποκριθεί το κράτος στις άμεσες ανάγκες τους.

Η ΠΟΓΟ εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλες και όλους όσους συνέδραμαν σε αυτή την εκστρατεία αλλά και σε κάθε πολίτη και οργανωμένο φορέα της Κύπρου που συνέβαλε και συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο στην ανακούφιση των πυρόπληκτων της Ελλάδας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!