Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο Μάθηση & Παρέμβαση στη Λάρνακα, ένα μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό κέντρο!

1

Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε χρειάζεται να το διδάξουμε με τον τρόπο που μαθαίνει”

Το Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο Μάθηση & Παρέμβαση στη Λάρνακα είναι ένα μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό κέντρο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά, τους μαθητές, μέσα από διάφορους τρόπους και ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Με αφορμή την νέα σχολική χρονιά που πλησιάζει, το Skala Times κουβεντιάζει με τους ανθρώπους του Εκπαιδευτικού Θεραπευτικού Κέντρου Μάθηση & Παρέμβαση.
2

Skala Times

Καταρχάς να πούμε τι προσφέρει το Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο Μάθηση & Παρέμβαση;
Το Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο Μάθηση & Παρέμβαση
 είναι ένα σύγχρονο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Παρέχουμε Υπηρεσίες: Ψυχολογικής – Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Λογοθεραπείας, Ειδικής Εκπαίδευσης – Πρώιμης παρέμβασης – Σχολικής Ετοιμότητας, Εργοθεραπείας, Διαγνωστικά Τεστ (Μαθησιακών Δυσκολιών, Συμπεριφοράς κ.α) Σεμινάρια και εργαστήρια σε γονείς και παιδιά.

Γιατί διαφέρει από τα άλλα εκπαιδευτικά κέντρα;
Το κέντρο μας αποτελείται από μια ομάδα υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και αξιών με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό προς το παιδί, τον έφηβο και την ενήλικά. Επίσης δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον κατάλληλα διαμορφωμένο όπου απορρέει ηρεμία, χαρά και ισορροπία χρωμάτων και υλικών. Εφαρμόζουμε ειδικά εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματα για τις ανάγκες κάθε ηλικίας. Με κύριο στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την υγιή ανάπτυξη και την ομαλότερη προσαρμογή του ατόμου στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ανάγκη για νέες ιδέες και προσεγγίσεις στην μάθηση και την εκπαίδευση.
4
Ποιοι είναι οι συνεργάτες  στο Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο Μάθηση & Παρέμβαση και τι ειδικότητες έχει ο καθένας;
Το κέντρο μας είναι στελεχωμένο από μια άρτια ομάδα, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία. Όπως παρουσιάζεται πιο κάτω:
Η Άννα Κύζη μια εκ των Διευθύνων Σύμβουλων των  Εκπαιδευτικών Κέντρων σε Λάρνακα και Λευκωσία
 η οποία αναλαμβάνει πλέον εποπτικό και διοικητικό ρόλο στο κέντρο Μάθηση & Παρέμβαση στην Λάρνακα. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιεί αξιολογήσεις, σχεδιάζει και εφαρμόζει θεραπευτικά προγράμματα, συντονίζει την διεπιστημονική ομάδα, πραγματοποιεί συμβουλευτικές συναντήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς.
Η Ελένη Δανιήλ Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος προσφέρει υπηρεσίες  ατομικής Θεραπείας Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων, Συμβουλευτική Γονέων και Βιωματικά Εργαστήρια.
Η Παυλίνα Χρίστου εγγεγραμμένη Λογοθεραπεύτρια ασχολείται με την πρόληψη, την αξιολόγηση, την διάγνωση και την αποκατάσταση διαταραχών: του λόγου (Προφορικού-Γραπτού, Εκφραστικού-Αντιληπτικού), της ομιλίας, της φωνής, της επικοινωνίας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Η Φοίβη Στυλιανίδου Ειδική Παιδαγωγός και Φιλόλογος  προσφέρει υπηρεσίες  Ειδικής Εκπαίδευσης για αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών καθώς καθημερινό διάβασμα και μελέτη για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και ενίσχυση μαθημάτων σε παιδιά και έφηβους. Επίσης προσφέρει πρόγραμμα Σχολικής ετοιμότητας σε παιδιά που θα ενταχθούν ή φοιτούν στην Α’ τάξη Δημοτικού. Ακόμη παρέχει μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας σε αλλόγλωσσους.

Πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας να μπορεί ο γονιός να βρίσκει στήριξη για το παιδί του κάτω από μια στέγη, ένα κέντρο;
Η ομάδα στήριξης και θεραπείας ενός παιδιού πρέπει να βρίσκεται κάτω από την ίδια στέγη για να μπορεί να προσφέρει ολιστική προσέγγιση  και κάλυψη των όποιων θεραπευτικών απαιτήσεων τόσο του παιδιού αλλά και της οικογένεια τους. Επίσης σημαντικό είναι οι υπηρεσίες που δίνονται να είναι σε ένα οικείο, ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον.
6
Αλήθεια, τι είναι η ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος;
Το παιδικό ιχνογράφημα, «η παιδική ζωγραφιά», όπως αποκαλείται από τους ενήλικες, είναι ολόκληρη αφήγηση της παιδικής σκέψης, φαντασίας, του παιδικού συναισθήματος. Το παιδικό ιχνογράφημα είναι πολλά περισσότερα από μια απλή ζωγραφιά.
Η αποκωδικοποίηση του παιδικού ιχνογραφήματος αποτελεί ισχυρό όπλο και είναι στην διάθεση μας στον αγώνα ενάντια στις παιδικές φοβίες και στα παιδικά τραύματα. Αναλύοντας την κάθε λεπτομέρεια απ’ αυτές που συνθέτουν το παιδικό ιχνογράφημα, ο ειδικός κατανοεί την προσωπικότητα που βρίσκεται στα πρώτα στάδια σχηματισμού της. Η έγκαιρη αυτή γνώση μέσω του παιδικού ιχνογραφήματος, επιτρέπει παρεμβάσεις, οι οποίες μπορούν να μετριάσουν παράγοντες ανασταλτικούς της παιδικής έκφρασης και δημιουργικότητας και να προάγουν τα χαρίσματα του παιδικού, ψυχικού δυναμικού.
Για την διερεύνηση του παιδικού ψυχισμού, όταν πιθανολογείται ότι αυτός έχει πληγεί μέτρια ή και σοβαρά λόγω συγκρούσεων, ενδοοικογενειακών ή ενδοσχολικών ή όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιδί έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, το παιδικό ιχνογράφημα συγκαταλέγεται στα αξιόπιστα ψυχομετρικά εργαλεία.
Στο κέντρο μας η ανάλυση του παιδικού ιχνογραφήματος προσφέρετε από την κα. Άννα Κύζη

Τι είναι το πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών Pingus English  που προσφέρετε στο κέντρο σας; Γιατί διαφέρει  από τα άλλα μαθήματα αγγλικών;
Το πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών Pingu’s English είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που ειδικεύετε στην διδασκαλία αγγλικών σε παιδιά από την ηλικία των 2χρ, συνδυάζει έναν από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς τηλεοπτικούς χαρακτήρες (τον Pingu) με ένα πρωτοπόρο ανά το παγκόσμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, είναι το μοναδικό πρόγραμμα διδασκαλίας το οποίο προσφέρει ευρεία χρήση πολυμέσων (Ηλ. Υπολογιστές, διαδίκτυο, DVDs) καθώς και υποστηρικτικό υλικό, όλα σχεδιασμένα γύρω από τον πιο αξιαγάπητο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Pingu.
Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα διδασκαλίας Αγγλικών, το πρόγραμμα Pingu’s English μαγνητίζει τα παιδία από την αρχή μέσω των ελκυστικών θεμάτων του. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι παραμένουν προσηλωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος με άμεσο αποτέλεσμα την επιτυχία. Καλύπτει όλους τους τρόπους εκμάθησης έτσι ώστε όλα τα παιδιά να αναπτύξουν καλύτερα τον δικό τους μαθησιακό χαρακτήρα, είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλλιεργούνται ταυτόχρονα και οι τέσσερις ικανότητες μάθησης ακουστική, ομιλία, διάβασμα και γραφή.
Οι γονείς που επιλέγουν τα Pingu’s English για τα παιδιά τους δεν επιλέγουν απλά ένα πρόγραμμα Αγγλικών, αλλά μια εμπειρία ζωής.

Υπάρχουν και άλλα κέντρα που προσφέρουν το πρόγραμμα Pingus English;
Τα Pingu’s  English Centers  βρίσκονται σε περισσότερες από 20 χώρες, στην Κύπρο υπάρχουν κέντρα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα  και Πάφο. Στην Λάρνακα προσφέρετε μόνο από το κέντρο μας ή σε νηπιαγωγεία τα οποία συνεργαζόμαστε.
3
Τα σεμινάρια γονιών που διοργανώνετε στο Κέντρο σας πότε γίνονται και ποιος είναι ο σκοπός τους;
Το να είσαι γονιός στις μέρες μας είναι η πιο απαιτητική δουλεία στον κόσμο, η εκπαίδευση των γονιών κρίνεται όλο και περισσότερο αναγκαία. Εμείς ως κέντρο πέρα από τις υπηρεσίες μας προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους γονείς με σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια ή ακόμη και με σχετικά άρθρα.
Σεμινάρια και εργαστήρια για γονείς και παιδιά διοργανώνουμε στον χώρο του κέντρου μας, σε νηπιαγωγεία, σχολεία αλλά και σε συνεργασία με οργανωμένους φορείς. Οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των σεμιναρίων μας, από την ιστοσελίδα του κέντρου μας είτε μέσα από την σελίδα μας στο facebook.

Ποιο είναι το όραμα σας για το Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο Μάθηση & Παρέμβαση;
Όραμα μας είναι να μπορούμε να καλύψουμε τις όποιες μαθησιακές και θεραπευτικές απαιτήσεις, να εμπλουτίζουμε συνεχώς τα προγράμματα μας, να είναι παράλληλα φιλικά και προσαρμοσμένα στις ανάγκες παιδιών, εφήβων και γονέων.

Σε λίγο ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά, το δικό σας μήνυμα στους γονείς που θα διαβάσουν την συνέντευξη μας;
Βοηθήστε το παιδί σας να έχει τις ευκαιρίες που του αξίζουν. Η ομάδα μας μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να απογειώσει την δυναμική του! Με βαθιά πίστη στις ικανότητες κάθε παιδιού και με την  πεποίθηση ότι αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε χρειάζεται να το διδάξουμε με τον τρόπο που μαθαίνει, δημιουργήθηκε αυτό το κέντρο για να υποστηρίξει, να ενισχύσει και να αναπτύξει κάθε παιδί, έφηβο σαν μια χαρούμενη οντότητα!
Anna KiziEleni DaniilPaulina ChristouFivi Stylianidou 2

Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο Μάθηση & Παρέμβαση
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Παύλου Λιασίδη 4
7102 Αραδίππού – Λάρνακα
Τηλ. 24251515
info@mathisiparemvasi.com
www.mathisiparemvasi.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!