Σύμφωνα με τη Βρετανική Telegraph : Η έκτη αρχαιότερη πόλη στην Ευρώπη είναι η Λάρνακα

LcaΗ Βρετανική εφημερίδα Telegraph έχει κατατάξει τη Λάρνακα στην έκτη θέση του καταλόγου με τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης που κατοικούνται αδιαλείπτως εδώ και χιλιετίες.
Στο ίδιο κατάλογο βρίσκονται η Αθήνα, η Θήβα, το Άργος και άλλες έξι ελληνικές πόλεις.

Κάτω από τη σημερινή σύγχρονη Λάρνακα βρίσκεται μια αρχαία πόλη, σε πολλές περιπτώσεις ανεξερεύνητη, σχεδόν τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, γράφει η Telegraph η οποία πραγματοποίησε οδοιπορικό σε 20 αρχαίες πόλεις στο κόσμο. Οι 15 πόλεις βρίσκονται στην Ευρώπη, (οι 9 στην Ελλάδα και η 1 στη Κύπρο) και οι άλλες 5 εκτός Ευρώπης.

Η Λάρνακα είναι η μόνη πόλη στη Κύπρο με ιστορία που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τέσσερις χιλιάδες χρόνια και είναι η 6η πιο αρχαία πόλη της Ευρώπης.
Όλα αυτά τα λέει και τα γράφει η Βρετανική Telegraph.

Ευχόμαστε η Λάρνακα να αρχίσει να διεκδικεί όλα όσα της αξίζουν για να αναδείκει την αξία της. Μια καλή αρχή θα ήταν η μετακίνηση των γηπέδων τένις, έτσι ώστε να αναδειχθεί το αρχαίο λιμάνι της.

Πηγή είδησης: ΡΙΚ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!