23 καλλιτέχνες «Ερμηνεύουν το μπλε» στη Λάρνακα

1

Αύριο Παρασκευή 22 Ιουνίου η Λάρνακα φιλοξενεί μια ομαδική έκθεση στην οποία συμμετέχουν 23 γνωστοί και αξιόλογοι καλλιτέχνες του τόπου μας. Την έκθεση υπό τον τίτλο «Ερμηνεύοντας το μπλε» διοργανώνουν η Γκαλερί “Κυπριακή Γωνιά” και ο εικαστικός Αντώνης Τζιαρρίδης. Το Skala Times μία μέρα πριν την έκθεση συνομιλεί με τον γνωστό και αγαπητό καλλιτέχνη της πόλης μας Αντώνη Τζιαρρίδη.

Skala Times

antonis masΑντώνη πώς προέκυψε η ιδέα της ομαδικής έκθεσης με τίτλο «Ερμηνεύοντας το μπλε»;

 Η Γκαλερί Κυπριακή Γωνία κλείνει φέτος 25 χρόνια δημιουργικής πορείας και έτσι μαζί αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια ομαδική έκθεση. Στην προσπάθεια να δώσουμε κάποιο ερέθισμα στους καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν κάτι ειδικά για την έκθεση, και λόγω εποχής, δώσαμε τελικά τον τίτλο – θέμα «Ερμηνεύοντας το μπλε»

 Πώς κατάφερες να μαζέψεις 22 καλλιτέχνες (και ένας εσύ 23);

 Η Γκαλερί κάλεσε κάποιους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζεται. Εγώ με την σειρά μου πρότεινα κάποιους συναδέλφους που ένιωθα ότι θα τους ενδιέφερε το θέμα και η συμμέτοχη σε μια ομαδική έκθεση στη Λάρνακα.

 Πόσο εύκολο είναι να μαζευτούν τόσοι πολλοί και μάλιστα αξιόλογοι καλλιτέχνες για μια κοινή έκθεση;

Πολύ εύκολο, οταν υπάρχει καλή διάθεση και εμπιστοσύνη. Η ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες ήταν θετική και το ενδιαφέρον είναι ότι ο κάθε ένας δούλεψε με το δικό του προσωπικό τρόπο και προσέγγιση, έχοντας στο μυαλό του το θέμα, και ερμηνεύοντας το μέσα από τη δική του μάτια.
3

 Ποια είναι η ιδέα πίσω από το θέμα/τίτλο της έκθεσης; Ερμηνεύεται το μπλε;

Το μπλε, αγαπημένο αλλά και κοινότυπο θα έλεγε κανείς χρώμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το φυσικό τοπίο, τον ουρανό και την θάλασσα. Όπως και στην φύση, όπου συνδιαλέγεται και συνυπάρχει με αλλά χρώματα, με ένα ροζ στην Δύση του ηλίου, ή ένα πορτοκαλί στην ανατολή του, ή ένα λευκό περαστικό σύννεφο, με το ίδιο ακριβώς ενδιαφέρον τρόπο έρχεται να αναδειχθεί μέσα από την δουλειά των 23 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση. Συναισθήματα όπως η ηρεμία και η γαλήνη που πηγάζουν μέσα από το μπλε χρώμα, πλέκονται με την ευδιαθεσία του καλοκαιριού σε ένα παιγνίδι μπερδέματος θερμών και ψυχρών συναισθημάτων, αλλά και καταστάσεις, αγάπης, πόθου, πάθους, ανάμνησης, θλίψης.

 Τέλος, Αντώνη, τι να αναμένουμε να δούμε;

 Θα δούμε 23 διαφορετικές ερμηνείες – προσεγγίσεις του μπλε, μέσα από διαφορετικά υλικά ή μέσα εικαστικής έκφρασης, μέσα από τις οποίες ο κάθε καλλιτέχνης με την προσωπική του σφραγίδα εξωτερικεύει την δίκη του εσωτερική ανάλυση του θέματος.
2

————————-

Η γκαλερί Κυπριακή Γωνιά παρουσιάζει την καλοκαιρινή ομαδική εικαστική έκθεση της με τίτλο «Ερμηνεύοντας το μπλέ» απο 22 Ιουνίου μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2018.

Η έκθεση διοοργανώνεται και επιμελείται απο την γκαλερί σε συνεργασία με τον εικαστικό Αντώνη Τζιαρρίδη.

Εγκαίνια:
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 ώρα 8.00 μ.μ.
Επισκέψεις: 

Δευτέρα – Παρασκεύη 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. / 4.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ. 
Σαββάτο 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. 

Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:
Αθηνά Αντωνιάδου, Άντρος Ευσταθίου, Αντώνης Τζιαρρίδης, Βαρβάρα Γεωργίου, Βάσος Δημητρίου, Γιώργος Αχιλλέως, Δαμιανός Ζησίμου, Έλενα Τσιγαρίδου, Ιωσήφ Χατζηκυριάκος, Κούλα Κάλβαρη, Λία Βογιατζή, Λία Λαπίθη, Μαρία Αναξαγόρα, Μαρία Τριλλίδου, Νικόλας Αντωνίου, Νικολέττα Παπαμιχαήλ, Παναγιώτης Πασάντας, Σπύρος Αγαθoύ, Σταύρος Αντωνόπουλος, Hourig Torossian, Χριστίνα Χριστοφή, Χρίστος Αβραάμ, Χρίστος Μίχλης.

mple1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας: Πηγή όασης αθλητισμού στη καρδιά της Λάρνακας / Σημαντικό θέμα για τη Λάρνακα η επέκταση των γηπέδων αντισφαίρισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘέμα: Η δράση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας (ΟΑΛ) και η σημαντικότητα τουζητήματος επέκτασης τόσο των κτηριακών όσο και των γηπεδικών εγκαταστάσεων του. Το πρώτο

error: Content is protected !!